Проба ВАР-а у Србији креће на пролеће

ВАР ће на теренима Суперлиге Србије бити већ у наставку шампионата
v
Фото: Youtube Printscreen

.То је најавио генерални секретар Заједнице Суперлиге и Прве лиге Србије Дарко Рамовш у интервјуу за “Спортски журнал”, рекавши да би примена ВАР, у сврху пробе, могла да почне већ на пролеће.

- Судије су већ почеле интерну обуку по својим моделима. До нове сезоне требало би проћи све кораке који би нас довели до тога да бисмо у пуном обиму примењивали ВАР. То значи да би све требало спровести и урадити од јануара до јуна – навео је Рамовш.-Претпостављам да ћемо имати пробу ВАР технологије на одређеним утакмицама.

Увођење ВАР донеће, према речима Рамовша, више бенефита српском фудбалу.

– Очекујемо да наредне године, од сезоне 2021/22, наше такмичење почне да функционише по принципу ВАР технологије. Самим тим ће и видљивост наше лиге бити много већа, све утакмице ће се снимати, односно биће у директном преносу. Вредност лиге биће много већа, тако да се надамо и бољем уговору са власником ТВ права. Увођење ВАР-а ће подићи трошкове такмичења, али и допринети побољшању квалитета, олакшати одлуке судијама – додао је Рамовш, истакавши да је јесенас било мање притужби на судијске одлуке у односу на претходни период.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести