ПРОЛЕТЕР ГОСТУЈЕ У НИШУ: Ако је могла Флора...

Фудбалери новосадског Пролетера  премијерну утакмицу у новој суперлигашкој сезони играју у Нишу.
Vojvodina-Proleter/J. Grlic
Фото: Ј. Грлић

Раднички је непријатно изненадио домаћу фудбалску јавнсот и нарочито своје присталице  у квалификацијама за Лигу Европе, испао је од Флоре, и нема никакве дилеме да ће се потпуно окренути домаћим такмичењима. Екипа са новосадске Слане баре је  пажљиво пратила обе утакмице Нишлија на европској сцени и  по ономе што је видела сматра да може да се нада позитивном резултату на Чаиру.Јер, ако је могла Флора да остане непоражена зашто не би могли и Сланобарци.  Но, стратег Милић Ћурчић, коме ће ово бити дебитанстка утакмица у Суперлиги, улогу фаворита додељује домаћину, али истиче да се бела застава не носи.

- Екипа Радничког вреди пуно више од онога што је показала у две европске утакмице. Двомеч са Флором није право мерило вредности другопласиране екипе Србије у прошлом првенству. Фаворити су свакако, макар на папиру. Колега Крунић на располагању има компактан тим и доста искусних играча и нема сумње да ће  дати максимум да би првенство почели у победничком ритму – каже Ђуричић и додаје: - Ми у Ниш не носимо белу заставу и свакако ћемо  ући у утакмицу са великом жељом да је добијемо.

Ми у Ниш не носимо белу заставу и свакако ћемо  ући у утакмицу са великом жељом да је добијемо (тренер Ђуричић)

Комплетан играчки кадар је на располагању струци, што је од великог заначаја, јер тренер може на терен да изведе у овом моменту најјачи тим.

- Комплетне припреме прошли смо без иједне озбиљније повреде, што је заслуга  стручног штаба, највише тренера Горана Вуковића задуженог за кондицију и лекарског тима, на челу са доктором Данијелом Жупићем и физиотерапеутима Стефаном и Љубишом Димитровим.

Перолетер је у прошлој сезони захваљујући нападачкој игри стигао у плеј – оф.

- Ни у овој сезони нећемо одустати од таквог приступа. Увежбавали смо све формације и спремни дочекујемо првенствене  изазове, први у Нишу.На Чаир одлазимо с намером да се надигравамо , да одиграмо отворену утакмицу  са чврстом вером да можемо да останемо непоражени. Раднички заиста ценимо, али верујемо у свој квалитет – нагласио је стратег Пролетера.

М. Поповић

 

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести