Пролетер и  Вождовац поделили бодове - 1:1 (1:0)

НОВИ САД: Пропустила је екипа Пролетара да против одличне екипе Вождовца укњижи пету узастопну првенствену победу. Имали су вођство голом Леандра и неколико лепих прилика уз погођену пречку Миросављева да овере победу.
Proleter/J. Grlic
Фото: Ј. Грлић

Промашаји су их коштали нове тројке јер су "змајеви" од четири прилике успели минут пре краја да голом резервисте Стојисављевића изједначе резултат.

Одлично су меч отворили Новосађани и већ у 5. минуту успели су да дођу до предности. Слободан ударац искоса са десне стране извео је капитен Синиша Бабић, а поред скамењене одбране "змајева" утрчао је Леандро Пинто и ударцем главе погодио мрежу. И у 21. минуту али овога пута на центаршут Бранислава Милошевића, Леандро је упутио ударац главом, али је лопта завршила преко гола.


Подршка Банету Јовановићу

Пре утакмице фудбалери Пролетера истрчали су у мајицама са натписом "Уз тебе смо Бане Јовановићу", наиме у делу са Чукаричким најискуснији у дресу Пролетара задобио је прелом јагодичне кости па га очекује операција.


Били су опасни домаћи фудбалери из прекида, корнер је извео Бабић, а Јоковић надвисио чуваре, али је шутирао у одлично постављеног голмана Прековића. Најповољнију прилику да повећа резултат имао је Милан Миросављев. Одлично га је упослио капитен Бабић, нашао се Миросављев очи у очи са Прековићем, кога је лопта погодила и шанса домаћих је пропала. До полувремена Београђани су имали две изгледне прилике. Пантовић је пробио по левој страни, идеално је упослио Стојчева, а овај из повољне прилике послао лопту крај гола. У последњем минута регуларног дела након корнера у гужви пред голом Петрића лопту је прихватио Вујиновић, али је уместо мреже погодио стативу, па се на одмор отишло са голом предности за домаћина.  

У наставку је велику прилику да повећа резултат имао Миросављев. Живојиновић је упутио неугодан ударац, голман Прековић кратко је одбио лопту, а Миросављев уместо да је пласира у мрежу топовским ударцем погодио је пречку. Нису се гости предавали у 59. минуту Вујновић је пробио по десној страни, нашао се у изгледној прилици, а Петрић избио лопту у корнер. Резевиста Вождовчана Алекса Јанковић је са само пет метара искоса са леве стране послао лопту крај супротне стативе. Центарфор гостију Вујновић имао је четири минута пре краја колосалну прилику, али је шутирао непрецизно преко гола. Минут пре истека регуларног дела труд гостију се исплатио. После центаршута са леве стране резервиста Драган Стојисављевић прихватио је лопту и погодио горњи угао немоћног Петрића, па су гости однели бод са Карађорђа.

М. Поповић         

 

НОВИ САД: Стадион Карађорђе, без гледалаца, судија: Живковић (Ниш). Стрелци: Леандро у 5. за Пролетер, а Стоисављевић у 89. минуту за Вождовац. Жути картон: Митровић, Живојиновић, Илић (Пролетер), а Вујновић (Вождовац).

ПРОЛЕТЕР: Петрић 7, Митровић 7 (Бацановић), Пејић 7, Миросављев 6,5 (Галић), Ковачевић 7, Леандро 7,5, Јоковић 7, Б. Милошевић 7, Бабић 7,5 (Андрејевић), Живојиновић 7 (Миленковић 6,5), Којић 7 (Илић 6,5).

ВОЖДОВАЦ: Прековић 7, Богдановић 6,5, Стојчев 7 (Милосављевић 7), Мишић 6,5 (Милојевић), Ласицкас 6,5, Гајић 7, Путинчанин 6,5 (Стоисављевић 7), Вујновић 6, Ајдиновић 6,5 (Ђорић 7), Живковић 6,5, Пантовић 6,5 (Јанковић 6,5).                                                                                                                                       

 

 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести