Пролетер најбољи када је најпотребније

НОВИ САД: Након убедљиве победе над Радником, фудбалери Пролетера су и на гостовању у Инђији остварили убедљив тријумф којим су, коло пре краја првенства, обезбедили опстанак у суперлиги-против зелено-белих, тим са Слане баре приказао је најбољу игру овога пролећа и заслужено упловио у „луку спаса“.
с
Фото: Ф. Бакић

Кренули су Новосађани од првог минута агресивно ка голу ривала, што им је убрзо донело вођство. Браву одбране домаћих откључао је најбољи актер сусрета Виктор Живојиновић. После тога, све је ишло у жељеном смеру за чету Секуле Рашиована.

- Баш када је то било најпотребније, показали смо праве вредности и с две убедљиве победе потврдили да нам је место у елитном друштву - нагласио је Рашиован. - Деловали смо као складна целина, у којој није било слабог места, што је резултовало тиме да смо се на крају радовали. Ниједног тренутка ништа нисмо препустили случају, а рани гол Живојиновића отворио нам је широм врата ка жељеном резултату.

До полувремена, тим са Слане баре ствари је поставио на своје место.

- Читав сусрет одиграли смо на високом нивоу, у правом ритму, а били смо, што је и најважније, и веома ефикасни. Леандро је резултат повећао евроголом, а у надокнади првог дела у листу стрелаца уписао се и талентовани Илић. Посебно нас је обрадовала ефикасност Леандра, који је квалитетну партију крунисао као стрелац.

И у наставку играо је само један тим.

- Пред утакмицу која нам је значила много, екипи смо поставили високе захтеве. На прави начин су их момци одрадили, што се односи и на резервисте Глушчевића, Јанковића, Весића и Томовића. Као последица тога, наишла су још два гола у мрежи домаћина, као и неколико неискоришћених прилика. И овако, презадовољни смо комплетним утиском, поготово бодовима који су за нас били вредни опстанка.

У среду ће, у комшијском дербију с Војводином, фудбалери Пролетера завршити другу суперлигашку сезону.

- Победа над Инђијом дошла је у правом тренутку. Остварили смо зацртани план да се и наредне сезоне боримо с нашим најбољим клубовима, али је сигурно и то да остаје жал због резутатски нешто слабије полусезоне овог пролећа. Што се сусрета с Војводином тиче, биће то прилика да се у отвореној игри и без икаквог притиска, представимо у најбољем издању и покушамо да се реванширамо црвено-белима за јесењи пораз - додао је  Секула Рашиован.

 

М. Поповић      

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести