Пролетер неочекивано поражен од Спартака: Добра игра није награђена

Након два ремија са Вождовцем и Младошћу и одличном провером са Војводином стручни штаб и фудбалери Пролетера имали су великих амбиција да у мечу са Спартаком остваре прву јесењу победу.
Gol Denkovica
Фото: Денковић с беле тачке постиже победоносни гол за Суботичане, фото: Д. Иванић

Мимо свих очекивања поражени су минималним резултатом. Млађем новосадском суперлигашу пресудио је ударцем са 11 метара Стефан Денковић. Стратег Пролетера Милић Ћурчић био је очито незадовољан резултатом, али не и игром изабраника.

- Поражени смо голом из казненог ударца који не желим и нећу да коментаришем. Тај детаљ одлучио је меч. Не могу да будем незадовољан приказаним. Знали смо да је  Спартак рањени лав, да је опасан у многим сегментима игре. Говорио сам играчима и упозоравао их одакле нам прети највећа опасност обзиро да су и у поразу са ТСЦ одлично стајали на терену, и да ће сву позитивну енергију покушати да уз квалитетну игру преточе у повољан резултат - објашњава Ћурчић.                                                

Као и у мечу са Вождовцем Ћурчић је у наставку извршио две замене, све карте бацио у напад.

- Уласцима Ратковића и Новаковића кренули смо са намерама да што пре дођемо до изједначења. Надиграли смо Спартак, створили неколико стопостотних прилика, које смо морали искористити. Нисмо били довољно  мирни у одсудним тренуцима, правили исхитрене потезе. Била је и приметна велика нервоза. Било је ту свега и нефудбалских ствари, ефективно се играло тридесетак минута,а надокнада је износила свега четири минута. . Покушали смо све, али нисмо успели и због тога ми је изузетно жао, потрошили смо много енергије али није стигао прави резултат - тврди Ћурчић.

Најавио је Ћурчић после неочекиваног пораза разговор са управом клуба.

- Задовољство ми је да радим са овим момцима. Свесни су тренутне ситуације која је дошла сплетом несрећних околности, али није ни за длаку пољуљала изванредну породичну атмосферу.Наравно разговараћу са  управом, с обзиром да нас наредног викенда очекује утакмица са Чукаричким, а мало је времена за неке дубље и конкретније анализе - истакао је на крају Ћурчић.

Како незванично сазнајемо на затвореном састанку управе Пролетера дата је пуна подршка Ћурчићу и стручном штабу који је заједно са играчким погоном кренуо са припремема за утакмицу на Бановом брду против Чукаричког.

М. Поповић 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести