Пролетер остао непоражен у Горњој Вароши

Фудбалери Пролетера су против Земуна, екипе која се бори за опстанак освојили вредан бод и сигурним корацима се приближавају  још једном дебитантском успеху у Супер лиги Србије, пласману у плеј оф.
proleter 1
Фото: Dnevnik.rs

Била је  након велике борбе и заслужене победе над Младости по речима стратега Драгана Радојичића евидентно пражњење, али су Новосађани великом борбебеношћу и залагањем показали прави карактер утакмицу привели крају без примљеног гола.

У последња два кола поред Слободана Новаковића шансу у последњој линији тима добио је Миљан Јаблан (34). Као и у мечу против Младости и у дуелу са Земуна био је један од најбољих актера сусрета  и  заслужан је што се мрежа иза леђа голмана Весића није зањихала.

- Пријају ми похвале за приказану игру и борбености која је уз велики учинак осталих саиграча допринела да савладамо Младост, а потом освојимо вредан бод у Горњој вароши. Исплатио ми се прегоран рад и стрпљење -  задовољан је искусни интернационалац који је на прави начин одсуствима, Андрејевића, Николића и Ламбулића искористио шансу.

Против Земуна одбрана Сланобараца је деловала безпрекорноа  а о томе говори и податак да голман Весић није имао готово никаквог посла.

-  Знали смо да је домаћину овај меч био бити или небити у борби за што бољу позицију за плеј аут, да ће од првог минута играти пресинг. У таквом односу наравно да је тежиште игре било на нашој половини, да смо имали доста посла. Већи део терета изнели су играчи уже одбране.  Пожртвованом игром за сваку лопту помогли су да останемо непоражени. Доказали смо у овом мечу и поред неколико пропуштених прилика снагу колектива у коме су појединци индивидуалне квалитете подредили резултату. Крајњи  резултат је  реалан - искрен је  Јаблан.

У недељу за екипу Пролетера је ново искушење у Новом Саду након меча са Земуном серију двобоја са екипама које се грчевито боре за што бољи пласман пред плеј аут настављају против Рада.

- Сваки ривал па и тим са Бањице за нас је прилика да се квалитетном игром и победом наставимо започети посао пласмана међу најбоље екипе Супер лиге. Уопште нас не занима морање „грађевинара“, имамо својих жеља и амбиција. Једно је сигурно од нападачке игре донела је пуно радости  нећемо одступити - вели Јаблан.        

М. По.     

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести