Пролетер против Бачке жели да настави победнички низ

НОВИ САД: Предвиђања и жеље из табора Пролетера пред почетак овогодишњег првенства биле су да се у прва три кола освоји што више бодова и на прави начин искористи нешто повољнији распоред.
Proleter/J. Grlic
Фото: Ј. Грлић

До сада су момци тренера Бранка Жигића успешно пребродили прва два дуела и, са максималних  бодова и гол-разлику 4:0, дочекују вечерашњу утакмицу с повратником у елитну лигу, екипом ОФК Бачке. Атмосфера на Сланој бари пред утакмицу на завидној је висини, а играчи очекују тежак, али не и непремостив задатак.

- Мада смо због згуснутог ритма игара имали мање времена за анализе, успешно смо их одрадили. Уверили смо се у врлине и мане противника, у чијим редовима играју и тројица наших бивших играча, Пантић, Лукић и Јовановић. Дошли смо до сазнања  одакле би могла да нам прети највећа опасност и припремили се да мане искористимо, а врлине неутралишемо. И поред два уводна пораза, Бачка има солидан тим и сигурно ће покушати да се искупи за слабији старт, а ми ћемо се потрудити да им то задовољство ускратимо. У резултатском смо успону и очекујем да одиграмо још боље и квалитетније, а онда ни повољан резултат неће изостати. Победом би на прави начин заокружили циклус од три меча, уз стопостотни учинак, чиме бисмо урадили оно чему смо се потајно и надали - рекао је Немања Миљановић, помоћни тренер Пролетера.

У досадашња два сусрета стручни штаб је створио јасну слику играчког кадра на који рачуна у овом првенству, а из тактичких разлога шансу је дао већем броју кандидата.

- Пријатно су нас, поред оних искуснијих првотимаца, изненадили млади талентовани играчи, који су у припремном периоду и утакмицама за бодове наговестили  велики потенцијал. И пред овај дуел, списак  кандидата  да почну утакмицу је обећавајући. У неку руку имаћемо слатких брига  јер, сем повређених Бабића и Радиновића, сви остали момци надају се шанси да заиграју и дају пун допринос у остварењу жеље да наставимо победнички низ - додао је Миљановић.

Обзиром на то да је стручни штаб Пролетера у досадашња два дуела мешао карте и комбиновао поставе, вечерашњу утакмицу на „Карађорђу“, која почиње у 20.30 часова, могао би да почне следећи тим: Петрић, Митровић, Андрејевић, Леандро, Ковачевић, Јовановић, Пејић, Весић, Бацановић, Живојиновић, Миросављев.

М. Поповић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести