Пролетер против Партизана: Сланобарци не прете, али се и не плаше

НОВИ САД: Фудбалери  Пролетера са пуно респекта и много оптимизма данас дочекује Партизан на “Карађорђу”.
Mirosavljev (Proleter)/D. Ivanic
Фото: Mirosavljev (Proleter), foto: D. Ivanić

Двонедељну паузу екипа са Слане баре искориистила је да се ваљано припреми за овај изазовни меч. Из табора Сланобараца могу се чути само речи хвале за великог ривала, али и да се не плаше  фаворита.

- По ономе што смо приказали на претходних седам утакмица требали смо да имамо три - четири бода више, али сами смо криви што то није тако. Играчи су на тим утакмицама приказали партије квалитеније него што смо очекивали и заиста сам поносан на њих  - каже шеф струке Драган Радојичић.

Партизан је изазов за новог суперлигаша, по свим мерилима фаворит у овом дуелу.

- Сувишно  је трошити речи за чету тренера Зорана  Мирковића. Јаки су на свим позицијама, што потврђују резултати, имају до сада само два пораза, у Сурдулици  и у квалификацијама за Лигу Европе.Но, поред неспорног квалитета црно – белих, ми се не плашимо и  надамо се повољном резултату.Верујем да смо паузу искористили на најбољи начин и да ћемо спремни изаћи на мегдан фавориту.Сигуран сам да ће се Пролетер фудбалском аудиторијуму приказати у правом светлу и сматрам да нисмо без шанси да остаримо циљ.


Капије се отварају у 14 часова

Утакмица почиње у 16 часова на „Карађорђу”, а капије на стадиону отвориће се у 14. Цена карате за западну трибину је 700 динара док ће за јужну  и источно  коштати 400. Благајне стадиона биће отворене од 10 часова.


Повољност за Сланобарце је чињеница да нема повређених и кажњених играча.

- Смањеним интензитетом радили су Јовановић и Митровић, Вујаклија, Мићић и Красић након повреда су издржали тренинге и сви они биће у конкуренцији за тим. На располагању имам 21 играча, а не могу сви да буду у протоколу, неки ће морати натрибине, а они који буду истрчали на терен сигуран сам да ће пружити максимум. Уз дужно поштовање према ривалу, покушаћемо да дођемо до три бода – најавио је Радојичић.

Најбољи стрелац Пролетера Милан Миросављев има само речи хвале за црно – беле.

- Очекује нас тежак меч, али спремни смо да се прикажемо у најбољем издању. До повољног резултата можемо доћи само уз максималну ангажованост и залагање. Био бих и те како задовољан да барем једном погодим мрежу ривала, што би уз нашу стамену одбрану био леп предуслов за повољан резултат – казао је  Миросављев.

У предходних седам кола одбрана, на челу са голманом Весићем, била је на висини задатка. За то су се потрудили и остали играчи, међу њима и Александар Андрејевић, који  позива навијаче на  фудбалски празник.

- У утакмици са Војводином били смо по приказаној игри близу победе. Међутим, због једне грешке славио је градски ривал. На сву срећу донели смо бод из Сурдулице и тиме део пропуштеног надокнадили. Добро смо изанализирали црно – беле, немају слабог места, с тим што ми верујемо да у отвореној и нападачкој игри можемо да их савладамо – сматра  Андрејевић.

М. Поповић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести