Пролетер се спрема да буде прволигашки хит

Припреме за осму прволигашку сезону почели су фудбалери новосадског Пролетера.
proleter, D. Ivanić
Фото: Д. Иванић

На прозивци се појавило тридесетак играча. Од оних који су изнели терет у прошлом првенству били су: Шакић, Петровић, Манојловић, Илић,

Новаковић, Андрејевић, Стојшић, Елесин и Шћепановић, затим играчи на двојној регистрацији – Пековић, Стојисављевић и Зељковић, повратници: Галић, Петрић и Никола Илић и фудбалере који су дошли на пробу.

Играче је поздравио генерални директор Горан Антић.

„Са новим, квалитетним људима желимо да клуб подигнемо на још виши ниво. Из тих разлога за спортског директора именовали смо Сашу Дракулића. Желимо да се Пролетер бори за највиши пласма у лиги, а да ви будете учесници те приче“, најавио је Антић.

Тренер Зоран Говедарица је већ радио у клубу са Слане баре.

„Почаствован сам указаним поверењем, да будем део новог пројекта. Од вас очекујем врхунску дисциплину, да се понашате као прави професионалци. Пред вама је период напорног рада, ни за једног неће бити привилегија. Терен и рад биће једино мерило. Не желим много да причам, одличан рад и добар пласман биће од обостране користи – клубу за високи рејтинг, а вама, надам се, одскочна даска у каријерама. Одиграћемо 11 припремних утакмица, на мини припреме одлазимо 12. јула, тренираћемо у Старој Пазови, у СЦ ФС Србије. Надам се да ћемо спремни дочекати старт трке за бодове“, рекао је тренер Говедарица, којем ће у стручном штабу да помажу Бранко Жигић и Дарко Жакула, тренер голмана Дејан Богуновић и кондициони стручњаци Немања Варгец и Саша Јанковић.

Према речима председника клуба Стевана Буљића, преговора се са неколико спонзора који су у новом пројекту препознали добру причу. Према најавама Пролетер би у наредној сезони могао у свим сегментима да буде јачи у односу на претходну, да буде хит прволигашког каравана.

М. Поповић

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести