Пролетер  жели бодове у Шапцу

Фудбалери Пролетера су против Радничког из Ниша се победом вратили препознатљив ритам и сада на наставак првенства гледају са пуно више оптимизма.
Proleter/J. Grlic
Фото: Ј. Грлић

Тријумф над солидном екипом са Чаира  стигао је као мелем на рану, а пред гостовање у Шапцу донео додатне мотиве.

- Одиграли смо један од најбољих мечева овога пролећа, за ривала имали одличну екипу Радничког која се представила као неугодан ривал. Озбиљно нам претила. Имали смо пуно стрпљења чекали шансу и дочекали је. Пресудни моменат који нам је унео пуно позитивне енергије је одбрањени пенал Васиљевића и гол Живојиновића за вођство. Знали да није све готово обзиром на упорност момака тренера Гаћиновића. Постигли и други гол матом у три потеза, и поред примљеног гола успели да сачувамо капитал и после два узастопна пораза се коначно радујемо задовољно ће Жигић.

Најбољи актер вредних бодова био је Виктор Живојиновић.

- Коначно да се и ми представимо у правом издању, остваримо победу која нам даје за право да се поново укључимо у трку за највиши пласман каже стрелац водећег гола и асистент Митровићу за повећање резултата.

План пред долазак екипе са Чаира је испуњен.

- Испоставило се да ћемо морати да уложимо максималан труд и стрпљење да искусни састав бацимо на колена. Искрен да будем имали смо на почетку доста среће која нам је уз одличне одбране васиљевића била додатни мотив да истрајемо у намерама задовољно ће најбољи стрелац Пролетера.

Сутра Пролетер има још један испит, гостује Мачви.

- Екипа из Шапца грчевито се бори за опстанак. Јесенас су успели на Карађорђу да остану непоражени, зауставе нас у резултатском налету. Поново се као и против Бачке у Новом Саду испоставило да се увек тешко добијају  већ у главама добијене утакмице. У реваншу у Бачкој Паланци победом вратили дуг  ремија (1:1) прижељкујем да се и „Чивијашима“ на прави начин реванширамо. Зато у меч улазимо са пуно респекта али са великим жељама  да се вратимо озарених лица.Не мислимо на морање противника већ да се усресредимо на нашу препознатљиву игру која нам је донела доста радости. Очекујем квалитетан меч и резултат који прижељкујемо нада се талентовани нападач. За меч са Мачвом тренер Бранко Жигић неће моћи да рачуна на повређеног  Душана Јоковића и искусног Бранислава Милошевића који ће пауирати због картона. По најавама на десном боку највероватније ће га заменити Марко Јанковић. У Шапцу ће  истрчасти. Васиљевић, Јанковић, Леандро, Марјановић, Ковачевић, Пејић, Јовановић, Кнежевић, Томовић, Живојиновић и Миросављев.

Михајло Поповић 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести