Промовисан Марк Валиенте, нови играч Партизана

Марк Валиенте (29.3.1987. – 184 цм, 71 кг), доскорашњи дефанзивац белгијског Еупена, јуче је потписао уговор на две године са црно-белима и у преподневним часовима се придружио екипи на припремама у Словенији.
valiente_1
Фото: ФК Партизан

Некадашњи ђак академије Барселоне и омладински репрезентативац Шпаније, стигао је у Партизан по препоруци шефа стручног штаба црно-белих Ђукића,  који га је тренирао својевремено у Ваљадолиду. Валиенте ће у Партизану носити дрес са бројем 6.

Медијима и јавности представио га је спортски директор Ивица Илиев у бази црно-белих у хотелу Гранд Примус у Птују.

Шпанац Марк Валијенте рекао је да је срећан због доласка у велики клуб, који, како је навео, увек мора да осваја трофеје.

„Добри су први утисци, мало сам попричао са новим саиграчима и тренером, овде је добра атмосфера. За Партизан се зна не само у Шпанији већ и у Европи, сви смо чули и за дерби. Можда нисмо стално пратили, али сви знају Партизаново име. Знам да је клуб прошле сезоне освојио Куп и да је играо у Лиги Европа. Сада играмо квалификације, а Партизан је клуб који увек мора да осваја трофеје", рекао је Валијенте на представљању у Словенији. 

Он је играо у Барселониној школи фудбала, заједно са Лионелом Месијем, и омладинској репрезентацији Шпаније, а дошао је на захтев тренера Партизана Мирослава ђукића, који га је својевремено тренирао у Ваљадолиду. 

"Одрастао сам у Шпанији, у школи Барселоне сам са осамдесетседмим годиштем имао срећу да играм са Месијем, Педром, Бускецом... Освојили смо све трофеје. Али, то је било давно. После тога играо сам за Севиљу, па за Ваљадолид, где сам провео пет година, од којих две са Ђукићем. Затим сам играо за Макаби из Хаифе, заједно са голманом Владимиром Стојковићем, када смо освојили Куп", навео је Валијенте. 

Он је рекао да увек покушава да унесе позитивну енергију у екипу, где год да игра.

"Имао сам среће што сам одрастао у Ла Масији, где може много да се научи о фудбалу. Међутим, када сам одлазио било ми је тешко, морао сам да се прилагодим систему игре у сваком од клубова, где се игра другачије него у Барселони. У Партизану ћу се трудити да пружим најбоље и да се прилагодим начину игре", додао је он. 

Фото: ФК Партизан

Новинаре је занимало да ли се сећа када је први пут видео Месија на терену. 

"Тренер нам је рекао да долази нови играч, који игра другачије. Био је ситан, тада нисмо веровали да ће бити најбољи фудбалер света", рекао је Валијенте. 

Упитан о сарадњи са Ђукићем, Валијенте је рекао да је он дошао у Ваљадолид у тешком тренутку за клуб, док је наступао у другој лиги, али да је унео позитивну енергију, после чега је екипа почела да игра добро и ушла у прву лигу. 

Валијенте ће у Партизану носити дрес са бројем шест. Он је четврто појачање Партизана у летњем прелазном року. Пре њега у Хумску су дошли Рикардо Гомеш, Немања Николић и Габријел Енаке. Прошле сезоне играо је у белгијском Еупену, за који је одиграо 33 утакмице и постигао један гол.

Спортски директор Партизана Ивица Илиев рекао је да је задовољан доласком првог шпанског играча у клуб. 

"Европа станује у нашој кући. Не желим да га претерано представљам, довољно је што га је Ђукић тренирао и дао зелено светло за трансфер. Ако некоме верујем када су одбрамбени играчи у питању, онда је то Ђукић", рекао је Илиев.

Упитан о младим играчима али и појачањима, Илиев је рекао да је екипа још на почетку, да се види потенцијал, али да је још рано за закључке.

"Још немамо увид у квалитет десног бека Габријела Енакеа. Он ће пар дана бити одвојен од екипе, верујем да ће се брзо вратити и наметнути тренеру. За сада све иде како смо желели, могуће су још неке промене, евентуално још један долазак, а сада очекујемо промене у супротном смеру", рекао је Илиев.

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести