Кривокапић пред Раднички: Против Нишлија играће само фајтери

У дербију 23. кола фудбалске Суперлиге Србије, у петак на стадиону “Карађорђе” у Новом Саду, снаге ће одмерити деветопласирана Војводина и другопласирана екипа Радничког.
Vojvodina Radnicki/J. Grlic
Фото: Ј. Грлић/Вечерас се очекује добар и борбен фудбал у Новом Саду

Већ на основу положаја на табели и велике бодовне разлике која дели два тима (53:28 у корист Нишлија), јасно је да ће “Реал с Нишаве” у сусрет ући као фаворит, али то никако не значи да Новосађани не кују смеле планове и прижељкују важну победу у трци коју воде за пласман у плеј-оф. Напротив!

- Очекује нас још један дерби, јер играмо с екипом која се налази при самом врху табеле Суперлиге - рекао је шеф стручног штаба Војводине Радован Кривокапић. - Раднички је велики фаворит у вечерашњем сусрету, најпријатније је изненађење сезоне и клуб који се налази у експанзији. Нишлије имају искусну и добру екипу, а снагу црпе и из вођења тима Ненада Лалатовића, мог доброг друга с којим сам некада играо заједно, а који је успео да се високо позиционира у тренерским водама Србије. С друге стране, ми имамо млад тим који ће, у то не сумњам, убрзо надоћи.

Говорећи о адутима Војводине и на чему она темељи наду да може да стигне до жељеног циља, Кривокапић је нагласио:

- Ниво наше борбености мора да буде много већи него што смо га показали против Црвене звезде, јер само на тај начин, уз стриктно поштовање тактичких замисли које смо припремили, можемо да стигнемо до победе. Важно је да будемо храбри и да играмо одважно, јер смо екипа која која је у стварању, и да на агресивност Радничког одговоримо још већом жељом. Зато нам је важно то да и навијачи буду уз нас у већем броју, јер заједничким снагама можемо да остваримо оно што желимо.


Матић: Никог се не плашимо

У дуелу с Црвеном звездом нови нападач Војводине Бојан Матић добио је прилику да дебитује у 72. минуту. Упркос убедљивом поразу, пред сам крај утакмице одлично је шутирао на гол ривала, али је Борјан тада успео да лопту избије у корнер. Искусни Новобечејац вечерас ће се, како ствари стоје, наћи у стартној постави Воше и први пут наступити на “Карађорђу” у црвено-белом дресу.

- Познајем екипу Радничког, имао сам прилику да играм против ње и знам да има добар играчки кадар и сјајног тренера Ненада Лалатовића - рекао је Матић. - Међутим, играмо код куће и мораћемо да се наметнемо као екипа која се пита и да покажемо да се никога на плашимо. Идемо на сва три бода, без дилеме, иако то не значи да претимо Нишлијама. Имамо наш стил игре и биће важно да сваки од нас пружи и 200 одсто могућности и да се бори до последњег атома снаге. Публика би могла да нам буде додатни плус и позивам све оне који воле Војводину да у петак дођу на стадион и буду нам додатни играч.    

Могућа постава Воше

Тренер Кривокапић није издиктирао новинарима тим који ће почети вечерашњи сусрет. Ипак, може да се догоди да поверење укаже следећим фудбалерима: Роцков - Стојковић, Граовац, Саничанин, Деветак - Митошевић, Милојевић - Ђуричин, Ђурић, Езе - Матић.


Потом је млади стручњак подвукао и следеће:

- Жеља нам је да прекинемо лош низ који имамо у последњих седам дуела с овим ривалом, у којем нисмо успели да победимо. У односу на прошли сусрет у Београду, биће промена у нашој екипи, јер нас на то терају услови самог терена, који ће просто захтевати другачији стил игре. Због тога ће место у екипи пронаћи само прави фајтери и то сам предочио момцима. Немамо повређених фудбалера, а једино, због жутих картона, право наступа нема Александар Месаровић.

Кривокапић је на крају изјавио да после убедљивог пораза од Црвене звезде није био љут, већ је пре био разочаран.

- Потрудили смо се да исправимо уочене и испољене слабости и сигуран сам да су играчи схватили све оно на шта смо им моји сарадници и ја указали. Још током зимских припрема, рекао сам да првенство за нас заправо почиње од утакмице с Радничким и надам се да ћемо наше врлине показати баш у њему. Никада не волим да губим, па се надам да ће, верујем бројни гледаоци, имати прилику да уживају у вечерашњем дуелу и, што да не, поздраве победу Војводине - категоричан је био Радован Кривокапић.

Утакмица на “Карађорђу” почиње у петак у 18 часова, уз ТВ пренос на каналу Аренаспорт 1. Цене улазница износе 300 динара за Запад, 200 динара за Исток и 100 динара за Север.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести