Прва лига Србије: Бечеј поражен у Жаркову

Лепа фудбалска представа виђена је  у Жаркову, у којој је домаћин забалежио вредну победу над чврстим Бечејцима.
lopta tanjug.jpg
Фото: Dnevnik.rs

Изабраници тренера Дејана Рађеновића стигли су до тријумфа бољом игром у првом полувремену, када је, испостваиће се, одлучен победник. Домаћини су од почетка имали иницијативу, а вођство им је донео млади Манић, приземним ударцем са 16 метара, после додавања Коваленка. Два минута касније расположени Украјинац дуплирао је предност домаћина снажним ударцем са леве стране, у супротни угао немоћног голмана Радовића. До одласка на одмор домаћини су имали већи посед лопте, али без изгледних шанси.

Уласком у игру Чедомира Томчића гости су преузели иицијативу и почели да угрожавају гол Богдановића. Чувар мреже Жаркова одбранио је шутеве Томчића и Ковачевића, а у 66. минуту био је немоћан да заустави ударац Дабижљевића. Везиста Бечеја одлично је прошао кроз средину и шутирао, а лопта се од стативе одбила у мрежу.

Игра се распламсала у финишу, са нападима на обе стране. Домаћини су мудро чували предност, коју је Рајић у 84. минуту могао да повећа. Ударац са линије шеснаестерца одбрамбени играчи Бечеја избацили су у корнер.

 М. Ђ.

ЖарковоБечеј 2:1 (2:0)

ЖАРКОВО: Стадион Жаркова, гледалаца: 100, судија: Ивковић (Лајковац), стрелци Манић у 25. и Каваленко у 27. за Жарково, а Дабижљевић у 66. за Бечеј. Жути картони: Богдановић ( Жарково), Краговић, Дабижљевић (Бечеј 1918).

ЖАРКОВО: Богдановић 7, Милошевић 7, Мијатовић 7, Алексић 7, Кнежевић 7, Шака 7, Манић 8, Коваленко 8 (од 81. Богуновић -), Милојевић 7,5 (од 84. Вујчић -), Ђорђевић 7 (од 60. Петковић 7), Рајић 7,5.

БЕЧЕЈ 1918: Радовић 6 (од 46. Живков 6,5), Станојев 6, Цветковић 6, Краговић 6,5, Мандић 6, Кнежевић 6 (од 46. Томчић 7), Рахић 6 (од 87. Јелић -), Ерак 6, Дабижљевић 7, Лазић 7, Ковачевић 7.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести