ПРВА ЛИГА СРБИЈЕ Кабел изгубио од панчевачког Железничара (0:1)

Кабел је наставио са низом лоших резултата, пошто је у 26. колу Прве лиге Србије од њих бољи био Железничар, који се већим делом утакмице бранио, али је на крају узео сва три бода. 
4
Фото: Ј. Грлић

Домаћи су се наметнули од самог старта и углавном преко десног бока организовали нападачке акције, док је Железничар претио из контре. 

Таква тактика Панчеваца уродила је плодом у 11. минуту, када је Гргић упослио Петровића, који је избегао офсајд замку и пронашао Гигића коме није било тешко да из непосредне близине савлада Обадала и донесе свом тиму предност. 

Кабел је и након тога имао иницијативу и посед лопте, али није успео да успостави довољну доминацију на средини терена, па је  нападе углавном организовала задња линија, што се завршавало неуспешно. Гости су, са друге стране, чекали грешку ривала у везном реду и у томе тражили шансу за нови погодак. Били су конкретнији и дошли до нове прилике у 20. минуту. Поново су Петровић и Гигић били реализатори акције, која се завршила срећно по Новосађане, пошто је Петровић после комбинације са Гигићем промашио празан гол. 

Имао је и Кабел за чим да жали, јер је неколико пута дошао до супарничког шеснаестерца. Међутим, за нешто више недостајао је завршни пас. Притискали су домаћи посебно крајем првог полувремена, упутили и шут у оквир гола, али то није било довољно, па је резултат остао непромењен. 

У наставку утакмице Кабел је појачао темпо и играо разноврсније, нападајући преко оба крила. Ипак, то је било кратког даха, па су потом гости били ти који су озбиљније претили, најчешће преко Обенга, који је два пута врло лако могао да затресе мрежу Новосађана. 

До краја није било већих узбудјења, изузимајући шут Ивеље, који је одбранио Живковић и тако сачувао минималну предност своје екипе. 

В. М. П. 

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести