Прва лига Србије: Кабел остао без слађег дела колача

Још једном су фудбалери Кабела пропустили прилику да, овог пута у дербију кола, победом избију на лидерску позицију.
Kabel-Graficar/D. Ivanić
Фото: Д. Иванић

По приказаном и шансама били су близу том циљу, али им је недостајала завршница, као и претходним утакмицама.

Практично из првог напада домаћи су дошли до предности, када је Пантелића на двадесетак метара од гола непрописно зауставио један гостујући играч. Слободан ударац извео је Кочовић, Јованић је главом убацио лопту у петерац, где се најбоље снашао Бихорац и сместио је у мрежу. Два минута касније, Дражић је након контре могао боље да реагује, али је шутирао из повољне прилике поред гола.

У 21. минуту слободан ударац за Београђане са 20 метара извео је Жељко Гаврић, лопту је кратко одбио голман Вуклиш, а притрчао је Видић и сместио је у мрежу, изједначивши резултат на 1:1. То је био и једини ударац у оквир гола екипе Графичара. До краја полувремена покушавали су домаћи да дођу до нове предности, али у томе нису имали успеха. Након корнера Пантелића, Петрић је надвисио чуваре, али је слабо захватио лопту главом, која је завршила крај гола.

Пет минута пре истека првог дела игре догодио се спорни моменат, Пантелић је украо лопту Марјановићу, кренуо ка голу, шутирао, а она погодила Ераковића у руку. Тражили су Новосађани  од арбитра да досуди најстрожу казну, али је судија Илић остао при одлуци да ово није било за казнени ударац. У последњем нападу пре одласка у свлачионицу Мандић је из соло продора идеално упослио Дражића, а овај је са само неколико метара, уместо мреже, погодио место где се спајају пречка и статива.

И у наставку су домаћи играчи диктирали темпо, стварали прилике, у којима је су били Балабановић и Пантелић, међутим, све је остало без завршнице. Пет минута пре краја најповољнију прилику да Кабелу донесе по приказаној игри заслужену победу имао је Владић. Након ударца из угла Пантелића, Бихорац му је спустио лопту, али је ударац нападача тима из Новог Сада са само два метра голман Савић избио у корнер, па су слађи део колача однели гости.

М. Поповић

Кабел - Графичар 1:1 (1:1)

НОВИ САД: Стадион Слана бара, гледалаца: 300, судија: Илић (Крагујевац). Стрелци: Бихорац у 1. за Кабел, а Видић у 21. минуту за Графичар. Жути картони: Говедарица (Кабел), Ераковић (Графичар).

КАБЕЛ: Вуклиш 6,5, Бјековић 7, Илић 6,5, Петрић 7, Пантелић 7, Јованић 6,5 (Владић 6,5), Дражић 6,5 (Балабановић 6,5), Кочовић 7,5, Бихорац 7,5, Мандић 7,5, Говедарица 7.

ГРАФИЧАР: Савић 7,5, Конатар 7, Стојић 6,5, Марјановић 6,5, Сантрач 7, Видић 7, Гаврић 7,5 (Стојковић), Маронг 6,5, Дабић 6,5 (Младеновић 6,5), Ераковић 6,5, Кукуличић 6,5 (Станојев 7).

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести