ПРВА ЛИГА СРБИЈЕ Победа „канаринаца” за крај

Нови Сад - Вршац 1:0 (1:0)
2
Фото: Ј. Грлић

Фудбалери Новог Сада савладали су Вршац у последњем колу јесењег дела Прве лиге Србије.

„Канаринци” су играли квалитетно у првом полувремену и на одмор заслужено отишли с предношћу. У наставку су гости показали храброст и жељу да се врате у сусрет, али нису успели да освоје макар бод.

Први су припретили домаћи у 7. минуту, када је Кокир сјајно прошао по левом боку и изнудио фаул на ивици шеснаестерца. Јован Илић је пребацио живи зид, али није успео да погоди гол. Због лошег времена, терен је био натопљен водом, па су играчи муку мучили да прецизно додају лопту. Наставили су „канаринци” да нападају, на истеку 30. минута игре Живковић је проиграо Сердара, чији је шут прошао поред стативе. У 41. минуту Новосађани су повукли контру и у три потеза дошли до поготка: Вујаклија је атрактивно проиграо Кокира који је повукао лопту и на време упослио Живковића, који је смирено довео жуто-плаве до вођства.

У наставку сусрета гости су играли ангажованије и на самом старту  имали су сјајну шансу преко Парађине, чији је ударац одбранио Елесин. Новосађани су играли безидејно и нису успевали да изграде акције налик онима из првих 45. минута. У 80. минуту голман Новосађана Елесин је, у жељи да испуца лопту на супротну половину, погодио штопера Немању Илића, а лопта је, на срећу домаћих, отишла поред гола. Неколико минута касније агилни Балабановић је могао да реши питање победника, али је шутирао право у гостујућег голмана Андријанића.

В. Гвозденовић

 

ЧЕЛАРЕВО: Стадион ЧСК Пиваре, гледалаца: 120, судија: Филиповић (Јагодина). Стрелац: Живковић у 41. минуту. Жути картони: Сердар, Кокир (Нови Сад), а Мршуља, Кадијевић, Брауновић (Вршац).

НОВИ САД: Елесин 7, Вукасовић 7, Н. Илић 7, Радивојевић 6,5, Ј. Илић 7 (М. Балабановић), Вујаклија 6,5 (В. Илић), Сердар 7 (Јовановић), Кокир 7 (Милосављев 7), Милошевић 7,5, Живковић 7,5 (В. Балабановић 7), Благојевић 6,5.

ВРШАЦ: Андријанић 7, Петрић 6,5, Миливојевић 7, Илић 6,5, Благојевић 6 (Вујић 6,5), Брауновић 7 (Бабовић), Парађина 7,5, Главинић 6,5 (Пајевић 6,5), Кадијевић 7, Диуф 5,5 (Павлов 6) Мршуља 5,5 (Лазевски 6).

 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести