Прва лига Србије: Тополчани сигурни и убедљиви

У једном од највећих дербија Прве лиге фудбалери ТСЦ – а из Бачке Тополе савладали су Јавор из Ивањице (3:1) и још једном потврдили да су озбиљни кандидати за оласман у елитни ранг.
fudbalska lopta
Фото: Dnevnik.rs

Домаћини су рано дошли до вођства, сналажљиви Силађи је био спретан у шенаестерцу гостију и лопту послао у мрежу.Убрзо су гости имали добру прилику за изједначење, међути, оштар шут Петковића сјајно је одбранио Филиповић. Тополчани своју шансу нису пропустили, Владимир Силађи је голом крунисао добро додавање Бастајића. Још навијачи нису ни прославили други гол својих љубиаца а уследио је и трећи, када је било јасно коме ће бодови припасти. У 40. минуту опрвадано је досуђен пенал за Јавор, а реализатор је био Марковић.

У другом полувремену домаћин је мирном и сигурном игром чувао вођство, гости су покушавали  да евентуално стигну до бода, међутим, сви њихови атаци били су безуспешни.Око пет стотина навијача апалазом је исратило  актере дербија, а посебно своје љубимце за  добру партију и сигурну победу.

С. Стојиљковић

ТСЦ - Јавор 3:1 (3:1)

СЕНТА: Градски стадион, гледалаца 500, судија: М. Ђорђић (Београд), стрелци: Силађи у 8. и  24. и Бранковић у 27. за ТСЦ, а Марковић у 40. минуту (пенал) за Јавор.

ТСЦ: Филиповић 7,5, Бранковић 8, Томановић 7,5, Миличевић 8, Силађи 8,5 (Милисављевић), Поњевић 7,5, Басарић 7,5 (Галић 7), Бабић 8, Плавшић 7,5 (Скопљак), Печелић 7,5, Арсенијевић 7,5,.

ЈАВОР: Ђогатовић 6,5, Домлагић 6,5 (Бостан 6), Јосовић 7, Миловановић 6,5 (Стевић), Ђерић 7, Марковић 7,5, Колаковић 6,5, Петковић 7, Амановић 7, Цветковић 7, Цуцкић 6,5 (Маричић 6).

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести