Прва победа Кабела у вишем рангу: Кабел - Раднички (К)  3:2 (1:0)

На премијери у Новом Саду нови прволигаш Кабел умало да од готовог направи вересију.
1
Фото:  Моменат с утакмице између Кабекла и Радничког из Крагујевца Фото: Ј. Грлић

Имао је предност од два гола и две колосалне прилике да дотуче ривала, а онда је гост само за пет минута успео да поравна резултат. Финиш је припао домаћину који се на крају радовао.

Одлично су момци тренера Васиљевића ушли у меч и већ у 6. минуту Пантелић је замало био непрецизан. Након акције Владића и Дражића у изгледној прилици био је Јованић али му је лопта побегла у гол -  аут. Стигла је радост за домаћина, Владић је упослио Јованића кога је у шеснаестерцу непрописно оборио голман Рајичевић, а сигуран са беле тачке био је Јованић. Да повећа резултат прилику је имао Владић, али је голман Рајичевић успео да одбрани шут из близине. Стигли су домаћи у наставку да повећају резултат. Коста Дражић је након одличног додавања Петровића био бржи од голмана Радничког.

Кренули су гости на све или ништа и у 63. минуту први пут су озбиљно припретили. Ударац Петровића одбио се од стативе и завршио у наручју Вуклиша. Да осигура победу шансу је имао Жуниор али је његов ударац главом завршио крај гола, а онда је стигла казна голман Вуклиш одбио  је да одбрани ударац али је на правом месту био резервиста Максимовић да убаци лопту у мрежу.

Успели су Крагујевчани да поравнају резултат када је на центаршут Ковачевића у сопствену мрежу затресао Петрић.

У финишу утакмице домаћи су успели да поврате од шока, када је центаршут Пантелића са десне стране резевиста Војислав Балабановић утрачао и главом савладао Рајичевића за велику радост и прву прволигашку тројку.

М. Поповић

НОВИ САД: Стадион “Слана бара”, гледалаца 600, судија: Ивковић (Лајковац). Стрелци: Јованић у 14. (из пенала) Дражић у 58. и Балабановић у 86. за Кабел, а Максимовић у 75. и Петрић у 79. минуту (аутогол) за Раднички. Жути картони: Жуниор (Кабел), а Раичевић, Петровић, Ћировић, В. Поповић (Раднички).

КАБЕЛ: Вуклиш 7, Бјековић 8, Илић 7,5, Петрић 7, Пантелић 8, Петорвић 7, Јованић 7, Дражић 7,5, Кочовић 7, Бикорац 7, Владић 7.

РАДНИЧКИ: Рајичевић 7, А. Поповић 6,5, Петровић 6,5, Тодоровић 6 (Алексијевић 7), Ковачевић 7,5, Ћировић 6,5, Миленковић 6,5 (Максимовић 7), Варјачић 6,5, В. Поповић 7 (Никодијевић 6,5), Здравковић 7, Филиповић 6,5.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести