Првак ПФЛ Сомбор кренуо са припремама: Паражани желе Војвођанску лигу

Екипа Будућности из Парага, јесењи првак Подручне лиге Сомбор кренуо је са припремама за наставак такмичења. Током зимске паузе вредно се радило у екипи из Парага које ће бити знатно јача на пролеће.
fudbal
Фото: С. Јовин

Амбиције клуба су јасне, а то је улазак у Војвођанску лигу група север. Прозивка фудбалера извршена је у недељу 21. јануара на стадиону Будућности у Парагама. Шеф стручног штаба Далибор Милец је на прозивци имао 23 фудбалера који ће се потпуно равноправно борити за место у екипи током зимских припрема.

Паражани су у јесењем делу сезоне пружили највише и потпуно заслужено стигли до јесење титуле. Како наводи Далибор Милец амбиције клуба су да освоје прво место и на тај начин се поново врате међу војвођанске лигаше.

- Наш план је јасан. Желимо у ВФЛ север. Из тог разлога је управа клуба током зимске паузе довела неколико квалитетних фубалера, тако да ћемо имати знатно јачи тим у наставку сезоне. Комплетне припреме ћемо спровести у Парагама где ћемо одиграти и неколико контролних утакмица.

Током зимске паузе екипа Будућности је ангажовала неколико врло квалитетних фудбалера. То су пре свих искусни Срђан Вуковић који је дошао из сомборског Радничког. Пре тога Срђан Вуковић је са великим успехом наступао за екипу Братства из Пригревице и Слоге из Чонопље, где је годинама била узорница тима. Два друга појачања су Марко Недељковић и Ненад Петковић који долазе из ратковачког Радничког, док је четврти играч Драган Дорословац који је стигао из каравуковачког Полета. Листа појачања није још закључена, па ће вероватно бити још нових фудбалера у екипи из Парага.

- Током зимске паузе смо предузели одређене кораке у циљу појачања играчког кадра како би што спремније дочекали наставак сезоне - наводи Антоније Мијатовић први човек и главни финансијер Будућности из Парага. - За сада смо довели оно што нам је потребно и очекујем на пролеће да први прођемо кроз циљ и поново се вратимо међу војвођанске лигаше, где нам је и место.


Шест припремних мечева

Екипа из Парага имаће шест контролних утакмица. Ривали су Младост у Бачком Петровцу (данас), Кривањ у Селенчи 18. фебруара, док ће четири утакмице бити одигране у Парагама и то по следећем редоследу: 4. фебруар Младост (Мали Бач), 10. фебруара Хајдук (Стапар), 11. фебруара Будућност из Савиног Села и 25. фебруара екипа Србобрана.


С. Јовин

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести