Први дан акције "Црвено-бела крв“ - прикупљено 207 јединица

БЕОГРАД: Првог дана јубиларне 20. хуманитарне акције "Црвено-бела крв" навијачи Црвене звезде прикупили су 207 јединица крви.
c
Фото: Tanjug/crvenazvezdafk.com, ilustracija

Председник Црвене звезде Светозар Мијаиловић подржао је акцију и позвао навијаче да дођу у што већем броју и донирају крв.

Очекујем да и овог пута звездаши покажу солидарност, као што су већ 20 пута то чинили. Акција траје два дана, иако је ситуација доста тешка због корона вируса, судући по почетку акције очекујем да ћемо и овог пута забележити неки рекорд у овом зимском периоду. Позивам све оне који су већ безброј пута показали хуманост, да и овог пута допринесу овој акцији, Мијаиловић.

Сама чињеница да се акција „Црвено-бела крв“ организује 20. пут потврђује успешност сарадње са Институтом за трансфузију крви Србије, додао је он.

Људи имају велико поверење у нашу организацију и на тај начин се обезбеђује успех акције. Мислим да је веома значајно што су припадници Црвене звезде на овај начин укључени у акцију, јер ће на тај начин и многи они који нису, пожелети да се укључе и покажу хуманост, истакао је Мијаиловић.

Задовољство због дугогодишње сарадње с нашим клубом није крио ни Душан Серафимовић, реализатор промотивних активности Института за трансфузију крви Србије.

Као и увек када се акција давања крви организује на стадиону „Рајко Митић“ очекивања су највиша.

Навијачи Црвене звезде су још од прве организоване акције препознали значај и прилику да покажу своју хуманост и племенитост. Данас је први дан акције, а јануар месец је период када су резерве крви смањене због божићних и новогодишњих празника, уз корону која нас је задесила и знатно утицала да резерве буду смањене. Звездаши су и овог пута препознали тренутак и дошли да донирају крв, истакао је Серафимовић.

Акција се наставља сутра од 10 до 18 сати.

EUR/RSD 117.5751
Најновије вести