Рачун Војводине блокиран; Вучевић: Играчима све обезбеђено

НОВИ САД: Рачун Фудбалског клуба Војводина поново је у блокади, овога пута због дуга од 114 милиона динара (скоро милион евра), али градоначелник Новог Сада Милош Вучевић каже да ће Град наставити да подржава клуб и да га много више забрињавају лоши резултати.
fk vojvodina jelena grlic.
Фото: Јелена Грлић

"Много су ми већи проблем њихови спортски резултати. Веома сам незадовољан позицијом Војводине на табели Суперлиге. Невероватно ми је да су девети на табели колику подршку имају и од Града и од Србијагаса, невероватно ми је да не могу да постижу боље спортске резултате. Ту влада велика разочараност у клуб”, рекао је Вучевић, одговорајући на питање новинара да ли ће Град наставити да подржава овај клуб.

Вучевић признаје и да није био упознат са тим како један фудбалски клуб функционише, по питању уговора, провизија и слично.

“Код пословања увек се појаве неки менаџерски уговори, неке провизије. Ја нисам знао шта све у фудбали постоји, ако могу тако да вам кажем. Ко ту како ради, ко има економска права на играчима, како се све то дефинисало, у неким ранијим периодима, ја то стварно нисам знао”, каже Вучевић.

Уверен је да ће бити пронађено решење за деблокаду рачуна ФК Војводина.

"Сигуран сам да ћемо у разговорима са повериоцем који је тренутно извршио блокаду постићи договор и да ће бити рачун деблокиран. Али, то не оправдава лоше резултета клуба и апелујем на све њих да се пробуде. Најстарији српски прволигаш, уз Црвену звезду и Партизан, највећи клуб у Србији, мора да игра далеко боље и остварују боље разултате. Јер, све имају обезбеђено, што се тиче играчког кадра, све имају обезбеђено”, рекао је Вучевић.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести