Радиновић са пенала за победу Пролетера против Инђије 1:0 (0:0)

Фудбалери Пролетера сасвим заслужено су освојили прве пролећне бодове, на стадиону “Карађорђе” савладали су Инђији минималним резултатом. Утакмица је била очекивано чврста и борбена, Сланобарци су освојили бодове, а гости су се представили у лепом издању.
1
Фото: Фудбалери Пролетера и Инђије водили су велику борбу на “Карађорђу”

Од првог минута наметнули су темпо и већ у 3. минуту, после центаршута Смиљанића, Миросављев је погодио стативу. Након тога је из слободног ударца Радиновић добро загрејао дланове голмана Прековића, а одбијену лопту нико од нападача Пролетера није успео да захвати. Стопостотну прилику пропустио је капитен Инђијаца Брана Илић у 33. минуту, Бањац га је идеално упослио,али је  голман Петрић спречио је најгоре по свој тим.Било је до краја полувремена још неколико полуприлика, озбиљнијих не. И у наставку утакмице темпо су диктирали домаћини, а први је гостима припретио Горан Смиљанић. Сланобарци су настваили са нападима а тренутак одлуке за велика три бода за домаћина догодио се у 54. минуту. Марјановић је  пронашао у срцу казненог простора Миросављева и када се овај спремао за завршни ударац са леђа га је омео Михајлов, а судија Марковић је показао на белу тачку. Оштро је са пеналтика шутирао Угљеша Радиновић и мада је Прековић прозрео његову намеру није могао ништа да учини и мрежа се зањихала. Да дођу до поравнања резултата, после одличног продора Јањића, прилику је имао Чермељ, из повољне прилике шутиравши је непрецизно, па су бодови припали екипи Пролетера.

М. Поповић

Фото:Д. Иванић

НОВИ САД: Стадион “Карађорђе”, гледалаца 700, судија: Марковић (Београд). Стрелац: Радиновић у 54. минуту из пенала. Жути картони: Чермељ (Инђија) и тренер Пролетера Жигић.

ПРОЛЕТЕР: Петић 7, Смиљанић 7,5, Андрејевић 7, Леандро 7, Митровић 7, Јовановић 7, Радиновић 7,5 (Пејић), Марјановић 7, Бабић 7, Караклајић 7 (Новаковић), Миросављев 8 (Рушевић).

ИНЂИЈА: Прековић 7, М. Илић 6,5 (Јањић 7), Чермељ 7, Михајлов 6,5, Цуцин 7, Пуртић 6,5 (Босанчић), Бањац 7,5, Видић 6,5, Милосављев 6,5 (Томић 6), Марковић 6,5, Б. Илић 7.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести