РАДНИЧКИ НАДИГРАО СПАРТАК на свом стадиону у Крагујевцу

Фудбалери Радничког 1923 рутински су са 3:1 (1:1) победили Спартак Ждрепчеву крв у 29. колу Моцарт бет Супер лиге.
lopta
Фото: pixabay.com

Силни напади домаћина од старта донели су предност на истеку првих пола сата игре. Рекло би се и “тек”, обзиром да је Радничком претходно погодио стативу, уз поништен гол због офсајда. Одлична креација суперрасположеног Милоша Ристића била је довољна за 1:0. Опалио је везиста Радничког 1923 са линије испред казненог простора и на додавање Луке Пецеља и преварио Александра Вулића. Изједначење је уследило убрзо и то после мајсторије Милоша Мијића. Наместио је искусни офанзивац домаћина лопту на 18 метара од мреже, искоса са десне стране, и матирао Мијатовића. Меч се вратио на почетни егал, сасвим неочекивано. Завршено је прво полувреме без победника, иако је крагујевачки тим створио десетак одличних шанси.

Брзо су изабраници Феђе Дудића вратили предност. Тек што је почело друго полувреме, након играња руком Тошеског у казненом простору гоатију и асистенције ВАР собе, судија Новак Симовић показао је на белу тачку. Прецизан са 11 метара био је Милутин Видосављевић за 2:1. Играо се 50. минут.

Коначан резултат поставио је Лука Зорић, три минута касније. На асистенцију Бевиса, чији соло продор никога није остао равнодушњим, постигао је гол и закључио занимљив дуел на „Чика Дачи“. Егзекуција са пет метара разгалила је преко 3.500 навијача на крагујевачком стадиону.

Раднички 1923 – Спартак ЖК 3:1 (1:1)

КРАГУЈЕВАЦ: Стадион Чика Дача. Гледалаца: 3.500. Судија: Новак Симовић (Ловћенац). Стрелци: Ристић у 31, Видосављевић (пенал) у 50 и Зорић у 53. минитуту за Раднички, а Мијић у 37. за Спартак.

РАДНИЧКИ 1923: Младеновић – Аџић, Шербечић, Симовић, Пецељ (од 67. Дадић) – Ристић (од 67. Алексић) – Видосављевић, Зорић (од 80. Видовић), Вижђи (од 67. Ћосић), Бевис – Ортиз (од 67. Глушчевић).

СПАРТАК ЖК: Вулић – Мијаиловић, Мартиновић (од 86. Дунђерски), Ћаласан, Пријовић – Тодоровски (од 67. Атуле), Ђурасовић (од 67. Мудрински), Тошески, Станојев (од 86. Станојев) – Мијић, Убипарип (од 67. Убипарип).

 

Standings provided by Sofascore
EUR/RSD 117.1117
Најновије вести