Раднички у хуманој мисији: Помоћ кошаркашима у колицима

НИШ: Фудбалски клуб Раднички из Ниша укључио се у акцију помоћи Клубу кошарке у колицима "Наис" и обезбедио најсавременија колица за репрезентативца Србије Александра Динића.
fk radnicki
Фото: FK Radnički

Раднички је на иницијативу првог човека клуба Ивице Тончева уплатио новчана средства да колица направљен а у Италији стигну у Ниш, а тим поводом су млади фудбалери одиграли ревијални меч са кошаркашима у колицима.

Тренер кадетске екипе Радничког Владимир Ђорђевић истако је да је свима у клубу изузетно драго што су помогли да Александар Динић добије своја спортска колица.

"Драго ми је што смо помогли кошаркашима у колицима у границама наших могућности и што је Александар добио колица са којима ће постићи још боље резултате на терену. Поносим се и нашим младим фудбалерима који су без икаквих предрасуда сели у колица и прихватили да одиграју утакмицу са кошаркашима- рекао је Ђорђевић и додао да је ово само почетак сарадње ова два спортска клуба и да верује да ће кошаркаши у колицима постати верни навијачи Радничког који ће са трибина пратити све фудбалске утакмице.

Задовољство није крио ни председник кошаркашког клуба у колицима „Наис“ др Марко Александровић.

"На нашу велику срећу позиву за помоћ у куповини колива за нашег играча одазвао и фудбалски клуб Раднички и уплатио недостајућа средства за куповину колица, на чему смо им неизмерно захвални. У контакту који смо остварили договорили смо се да наша сарадња постане још ужа. Конкретно се ради о томе да наши играчи и управа клуба долазе на утакмице Радничког и пруже им подршку са трибина, али и да фудбалери млађих категорија Радничког дођу на на наш тренинг и да спарингују нашим кошаркашима. Они су сигурно добри спортисти, али је ово била сјајна прилика да покажу да су и добри људи", казао је Александровић.

EUR/RSD 117.2038
Најновије вести