Ранко Веселиновић потписао за Ванкувер

До фебруара био је капитен и штопер Војводине, а тада је изненада стигла понуда из канадског МЛС лигаша Ванкувер Вајткепса за њега, па је Ранко Веселиновић променио земљу и континент, где данас игра фудбал.
Ranko Veselinovic/J. Grlic
Фото: Ј. Грлић/ Капитен Ранко Веселиновић

Отишао је на позајмицу, а услов за потписивање уговора између младог (21) фудбалера и канадског клуба био је да се он нађе у 12 утакмица у стартној постави, што се и догодило прошлог викенда, када је почео утакмицу с ЛА Галаксијем.

Према канадским медијима, Ранко је у 13 утакмица одиграо укупно 934 минута, а спортски директор Ванкувера Аксел Шустер рекао је да је период позајмице сада завршен и да је од првог тренутка веровао да ће Веселиновић потписати професионални уговор. Иако није познато колика је његова вредност, извори блиски клубу навели су да је наш фудбалер ставио потпис испод уговора вредног 650.000 америчких долара и да ће он важити до 2023. године.

- Када смо га доводили били смо добро упознати с његовим играчким квалитетима, а имали смо скоро осам месеци времена да га добро упознамо на терену. Реч је о младом штоперу с великим потенцијалом и вољом да свакодневно учи и напредује - рекао је тренер Ванкувера Марк Дос Сантос.

А. П.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести