Реми у дуелу на Карађорђу који “гатовцима” скоро ништа не значи

НОВИ САД: Ангажованије је кренуо домаћин, настојећи да што пре стигне до евентуалне предности.
g
Фото: Dnevnik (Filip Bakić)

Извели су фудбалери Младости ГАТ пар корнера, чиме као да су наговестили да су решени да сва три бода задрже у Новом Саду. Ипак, на истеку 15. минута, прекратко је Марковић вратио лопту ка свом голману Кнежевићу, учинило се да ће капитен Суботичана Никола Срећковић то успети да казни, али је у последњем тренутку његов новосадски колега Новица Максимовић сјајно уклизао и отклонио велику опасност.

Развила се отворена битка, у којој фудбалери две екипе нису скривали то колико им је стало да победе, па нису изостајали ни оштри дуели, али све у границама фер-плеја. Спартак је постајао све конкретнији, али правих прилика није било ни на једној страни. Тек у 35. минуту, после слободњака Илића с леве стране, у финој ситуацији нашао се Емануел Хакман, али није добро главом захватио лопту. Два минута потом, снажно је на гол Манојловића шутирао и Илија Бабић, али је нациљао право у наручје голмана екипе са севера Бачке.

Није никако Новосађанима одговарао нерешен резултат и једноставно су у наставку морали да крену офанзивније. Уз једно велико “али”… Спартак има квалитетну екипу И сигурно није намеравао да им то дозволи. Да је заиста тако, гости су показали у 52. минуту, када је, после корнера, главом шутирао Остојић, али је са гол-линије лопту успео да избаци поново Максимовић.

Тада је тренер Младости ГАТ Ненад Лалатовић направио двоструку измену И на терен послао Митуљикића И Дал Бела. Управо је млади играч Црвене звезде на позајмици у Новом Саду у 57.  минуту лепо прошао по левој страни И заврнуо лопту пред гол, а тамо је у скоку највиши био Немања Милић и донео радост свом тиму, јер “гатовци” су повели 1:0.

Могао је Милић у 64. минуту да дуплира предност, али му је Манојловић скратио угао и одбранио његов ударац. Пренули су се гости, кренули ка голу Кнежевића, јер би И њих пораз довео у веома напријатну ситуацију. Све чешће су били у налетима ка голу домаћина, а тренер Милановић начинио је неколико промена, желећи да његов тим стигне до изједначења. Међутим, у 77. минуту у прилици се нашао Митуљикић на другој страни, али је преслабо шутирао.


Минут ћутања

Пре почетка сусрета присутни су минутом ћутања одали последњу почаст настрадалима у ужасним трагедијама у београдској основној школи „Владислав Рибникар, као и у Младеновцу.

Играчи Младости ГАТ и Спартака на терен су изашли црним  мајицама, а током сусрета носили су црни флор око руку.


Ипак, у 84. минуту, после слободног ударца за Спартак с десне стране, лопта је стигла до Едмунда Ада, који је упутио топовски ударац са 17 метара и изједначио резултат на 1:1. Није се радост “плавих голубова” још стишала, када је у 88. минуту Шимура, с леђа оборио Дал Бела у стопостотној прилици, па му је судија Минаковић показао директни црвени картон. Иако су се домаћини надали и пеналу, прекршај је био досуђен на нешто више од 16 метара, а Максимовић је погодио живи зид. Мало потом, искључен је и Марко Бугарин после још једног старта над Бразилцем, али времена да Новосађани ипак стигну до три бода више није било.

А. Предојевић

Младост ГАТСпартак  1:1 (0:0)

НОВИ САД: Стадион “Карађорђе”, гледалаца: 500, судија: Ненад Минаковић (Нови Сад). Стрелци: Милић у 57. за Младост ГАТ, а Адо у 84. минуту за Спартак. Жути картони: Танасијевић, Илић, Вујадиновић, Максимовић (Младост ГАТ), Тошески, Бугарин (Спартак). Црвени картон: Шимура у 88. и Бугарин у 90+3 минуту (обојица Спартак).

МЛАДОСТ ГАТ: Кнежевић 6,5, Танасијевић 6,5 (Јанковић 6,5), Хакман 7, Вујадиновић 7, Ћосић 6,5, Илић 6,5, Максимовић 7, Денић 6,5, Марковић 6,5 (Дал Бело 7), Бабић 6,5 (Митуљикић 7), Милић 7,5.

СПАРТАК: Манојловић 6,5, Танасин 6,5 (Убипарип -), Остојић 7, Бугарин 6,5, Виторовић 6,5, Тошески 6,5 (Тумбасевић 6,5), Ђурасовић 6,5 (Адо 7), Тодоровски 6,5, Шимура 6,5, Срећковић 6,5 (Хрстић 6,5), Станић 7 (Рошевић 6,5).

 

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести