Репрезентација Данске у проблемима: Играчи одбијају да играју

Репрезентација Данске могла би да буде значајно ослабљења на старту Лиге нација у мечу са Велсом због штрајка већине првотимаца.
danska, pixabay
Фото: pixabay.com

Најбољи фудбалери, међу којима су Кристијан Ериксен, Каспер Шмајхел, Симоне Кјер, Андреас Кристенсен и остали одбили су позив селектора због сукова са ФС Данске (ДБУ) у вези са расподелом новца од комерцијалних права. ДБУ је дао фудбалерима рок до недеље да потпишу нови уговор, а они су од Савеза тражили да се продужи стари, што је одбијено.

Данска ризикује да буде суспендована од стране УЕФА ако не буде имала тим на терену 9. септембра, па би за репрезентацију тако могли да заиграју фудбалери из нижих лига. УЕФА је казнила Данску са 20.000 евра и службеном победом женске репрезентације Шведске 3:0 у квалификацијама за Светско првенство, јер су фудбалерке одбиле да играју у октобру 2017. због неслагања у вези са условима сарадње. Европска кућа фудбала је тада запретила ФС Данске да ће бити избачена из такмичења у случају отказивања било ког наредног меча у следеће четири године.

"Играчи су изненађени што је ДБУ окончао преговоре. Пошто нисмо успели да вратимо Савез за преговарачки сто током викенда, играчи ће покушати да спасу два меча са Словачком (пријатељски 5. септембра) и Велсом (Лига нација) новом понудом да се продужи стари уговор. Играчи ће урадити све да играју, па нудимо ДБУ продужетак старог уговора до 1. октобра, како бисмо могли да одиграмо две утакмице. После тога ће бити довољно времена да преговарамо о новом уговору", наводи се у саопштењу Асoцијације професионалних фудбалера Данске.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести