РФК НС 1921 И ВОЈВОДИНА САСТАЋЕ СЕ У ШЕСНАЕСТИНИ ФИНАЛА НАЈМАСОВНИЈЕГ ТАКМИЧЕЊА У СРБИЈИ: Спектакл у најави првог кола Купа

После три и по деценије и жестоких међусобних друголигашких окршаја, од чијег је исхода у знатној мери тада зависио и пласман обеју екипа у елитно југословенско такмичење, РФК Нови Сад и Војводина састаће се у званичом такмичарском мечу.
1
Фото: Братић се радује дуелу са Војводином Фото: Нови Сад

Вољом жреба 1. новембра ће два новосадска фудбалска колектива међусобним сусретом одлучити ко ће у завршницу такмичења за националнои Куп. На програму је само једна утакмица, победник иде у осмина финала, поражени ће да сачека другу прилику, јер поправнога нема.

– Најпре, Војводина у Новом Саду не може никако да буде гост – приметио је тренер суперлигаша Ранко Поповић. – Што се градског дербија тиче сагласни смо да то може да буде истинска промоција вредности фудбалског Новог Сада. Верујем да ће све поклонике фудбала искрено обрадовати могућност да, свако на свој начин, буде део једног таквог догађаја. Не могу да кажем ништа о вредностима и могућностима актуелног састава супарничког тима, нисам гледао ни једну утакмицу. Међутим, с обзиром на специфичност такмичења по нокаут систему, није реткост да аутсајдери умеју да изненаде и елиминишу фаворизоване тимове. То су утакмице које се добијају мотивацијом, од срца, прихаватњем обавеза као да им је то последња шанса. По правилу, такви моменти више су  изражени код играча унапред отписаних клубова, а ја кажем да је најтеше добити унапред добијене утакмице. Радујем се искушењу са комшијама и сусрету са мојим великим пријатељем и на спортском терену и изван њега, спортским директором Новог Сада Зораном Говедарицом.


„Канаринци” без оптерећења очекују меч

Након што су савладали Младост Гат у градском дербију Прве лиге Србије са 3:1 фудбалери Новог Сада играће још један градски дерби и то против суперлигаша Војводине у шеснаестини финала Купа Србије. Изабраници Видака Братића, који је преузео кормило клуба пред дуел са екипом Младости имаће веома тежак задатак.

Свако фудбалу близак њихову евентуалну победу прихватио би као највеће изнанеђење у тој фази такмичења. Стратег ,,канаринаца" Братић истакао је да очекује атрактиван фудбал и да верује у своје пулене упркос томе што је Војводина фаворит.

– Јасно је свима да смо аутсајдери против Војводине и то нама не представља проблем. Ово ће бити прави градски дерби два клуба са дугом традицијом. Мени је драго што ћемо одмерити снаге са Војводином јер то је сјајна прилика да видимо колико можемо да пружимо у овом тренутку против екипе из Суперлиге. Свакако да нам је победа у прошлом колу пуно значила и да ће нам дати додатни ветар у леђа пред наредне окршаје у Првој лиги, али и против Војводине. Надам се да ће новосадски заљубљеници у фудбал доћи у великом броју на стадион и сигуран сам да ће уживати у фудбалу – јасан је Видак Братић.

В. Гвозденовић


У жребу шеснаестине финала Купа Србије учествовале су 32 екипе, 16 прошлогодишњих суперлигаша, који су били носиоци жреба и још толико клубова који су то право стекли резултатима на локалном нивоу, од општинских и градскох, до сусрета са прошлогодишњим прволигашким екипама. У складу са Правилником о такмичењима за Куп Србије у првом колу, планираном за 1. новембар, носиоци жреба гостују. Победник иде у 1/8 финала, а у случају нерешеног резултата изводиће се казнени ударци, према Правилнику о такмичењима FSS.

Л. Бакмаз

Парови

Нови Сад – Војводина

Динамо 1945 (Панчево) – Вождовац

Железничар (Панчево) – Нови Пазар

Вршац – Младост (Лучани)

Раднички (СМ) – Радник (Сурдулица)

Графичар – Спартак ЖК

Инђија – Колубара

Мачва – Младост Гат

БАСК ТЕК – Раднички 1923

Јединство (УБ) – Партизан

Металац (ГМ) – Раднички (Н)

Слобода (Ужице) – Напредак

ИМТ – Јавор Матис

Смедерево 1924 – ТСЦ

Раднички (НБ) – Чукарички

Трајал (Крушевац) – Црвена звезда

Термин одигравања ове рунде најмасовнијег такмичења је 1. новембар, а домаћини су првоименовани клубови

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести