Ристовски шеф струке у новосадском прволигашу Младост ГАТ

Фудбалери Младости ГАТ нови су чланови Прве лиге Србије, чиме су исписали најлепшу страницу клупске историје - право да играју у другом по јачини степену такмичења након убедљиво освојеног првог мета у Српској лиги група Војводина морали су да остваре кроз две утакмице баража са Телеоптиком .
с
Фото: Приватна архива

Предвођени амбициозним председником Мирославом Кресовићем младим тренером Сашом Филиповићем са сарадницима Рњаком, Зукићем  одлично укомпонованим саставом реми у Новом Саду (1:1) и победа у“Земунелу“ (2:1) били су довољни да за пола века постанка Гатовци испишу најлепшу страницу историје клуба.

Улазак у Прву лигу је прослављен, али је одмах након тога уследила припрема за нови ранг такмичења. Дани иза славља били су радни за неуморног председника Кресовића. Виши  степен такмичења изискује већу организацију на свим нивоима, па је председник клуба Мирослав Кресовић, са сарадницима, за новог шефа стручног штаба именовао Љубомира Ристовског, иза  којег је успешна играчка каријера у Војводини, Новом Саду, Борцу из Чачка  и у Португалу, а тренерска у Пролетеру, Војводини, Спартаку, Новом Пазару, Африци, Анголи, Тајланду и  Златибору.

- Контактирао ме је председник клуба  Мирослав Кресовић и предочио ми планове за наредну сезону  Брзо смо се договорили за  једногодишњу сарадњу, са опцијом продужења. Младост је у експанзији, намерна је да у наредној сезони не игра епизодну улогу у новом рангу такмичења, него да буде стабилан прволигаш - рекао је Ристовски.

Познат је  комплетан стручни штаб новог прволигаша.

- Тренер који је водио екипу до успеха Саша Филиповић, као и Жарко Ђаловић са којим сам имао успешну сарадњу на Тајланду, биће помоћници а са голманима ће и даље радити Дејан Зукић  - саопштио је Ристовски.

Прозивку је Ристовски заказао за 1. јули, а припреме ће се обавити и на Златибору.

М. Поповић

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести