РУМУНИЈА, ШВАЈЦАРСКА И ХОЛАНДИЈА ИДУ НА ЕП Француска дала НЕВЕРОВАТНИХ 14 голова Гибралтару

НИЦА:Фудбалске репрезентације Румуније, Швајцарске и Холандије обезбедиле су вечерас пласман на Европско првенство које се следеће године одржава у Немачкој, а Француска је у историјској утакмици победила Гибралтар резултатом 14:0.
f
Фото: Tanjug (AP Photo/Daniel Cole)

Из групе I на ЕУРО ће Румунија и Швајцарска. Румунија је као гост у Мађарској после преокрета победила Iзраел резултатом 2:1, док је Швајцарској био довољан и бод из ремија 1:1 код куће против репрезентације тзв. Косова.

Холандија ће из групе Б на ЕУРО заједно са лидером групе Француском. Популарне "лале" су голом Вута Вегхорста у 12 минуту победили Републику Iрску 1:0 и тако и теоретско оверили визу за Немачку.

Француска је у Ници победила Гибралтар са чак 14:0. Гости су од 18. минута играли са десеторицом после искључења стрелца аутогола у 3. минуту Етана Сантоса због погибељног старта над Вареном Зауре-Емеријем.

Дебитант је два минута пре тога постигао гол за Француску. Килијан Мбапе је постигао три гола, од чега један са пенала, а по два гола дали су Кингсли Коман и резервиста Оливије Жиру.

По један гол су дали Осман Дембеле, Адријан Рабио, Жонатан Клаус, Јусуф Фофана и Маркус Тирам.

Сад је познато 16 од 24 учесника континенталне смотре. Уз домаћина Немачку визу су обезбедиле и репрезентације Швајцарске, Румуније, Холандије, Албаније, Данске, Белгије, Француске, Португала, Шпаније, Шкотске, Турске, Аустрије, Енглеске, Мађарске и Словачке.

До краја квалификација поделиће се још пет виза, док ће последња три учесника бити позната у марту следеће године после бараж мечева.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести