Рутинска победа Италијана за "оверу" осмине финала, Велс и поред пораза прошао даље

Иако су Италијани у сусрету са Велсом играли у шареном саставу и без главних играча, остварили су и трећу победу на шампионату и суверено освојили прво место у својој групи.
italija
Фото: Tanjug

„Азури“ су се очигледно сјајно припремили за првенство. И против Велшана играли су сигурно, брзо, а што је најважније, опет су победили.

Једини гол на утакмици постигао је Матео Песина у 39. минуту после уигране акције и центаршута Марка Вератија из слободног ударца са десне стране. Нарочито је импоновала игра “азура” у одбрани. Бастони и Бонући успели су потпуно да неутралишу Арона Ремзија и Герета Бејла, осим у 75. минуту када су направили једину грешку. После лепе спуштене лопте најбољи играч Велшана иако је остао потпуно сам, тукао је слабо и његов волеј далеко је заобишао гол беспосленог Донаруме. Још је у првом делу шансу имао и Крис Гантер, али се генерално Велшани  нису наиграли фудбала, јер су изабраници Роберта Манчинија били ти који су контролисали сусрет, притискали и стварали шансе.

Најактивнији је био Андреа Белоти, али је био непрецизан, а добру прилику је имао и Федерико Кијеза пре него што је у 39. минуту Матео Песина довео домаће у предност. Можда су Италијани могли и до другог поготка, али је ударац Бернардеског из слободног ударца погодио стативу. Четири минута касније практично је све било решено. Ампаду је стартовао отвореним ђоном на зглоб Бернардеског, а румунски судија Хатеган је одмах показао директан црвени картон.

То је у многоме олакшало посао Италији да буде максимална после три кола, јер ни Велшани нису желели више бод, већ само да остану на једном примљеном голу како би сачували бољу гол-разлику у односу на Швајцарце.

Г. Ковач

ИталијаВелс 1:0 (1:0)

РИМ: Стадион Олимпико, гледалца око 15.000, судија: Хатаган (Румунија), стрелац: Песина у 39. минуту, жути картони: Песина (Италија), Гунтер,  Ален (Велс), црвени картон: Ампаду (Велс).

ИТАЛИЈА: Донарума (Сиригу) – Толои, Бастони, Бонући (Аћерби), Емерсон – Песина (Кастровили), Жоржињо (Кристанте), Верати – Кијеза, Бернардески (Распадори), Белоти.

ВЕЛС: Ворд – Вилијамс, Родон, Робертс, Гунтер – Морел, Ампаду, Ален – Ремзи – Џејмс, Бејл.

А група

Турска - Италија        0:3

Велс - Швајцарска     1:1

Турска - Велс    0:2

Италија - Швајцарска         3:0

Швајцарска - Турска 3:1

Италија - Велс   1:0

1. Италија 3      3      0      0      7:0    9

2. Велс      3      1      1      1      3:2    4

3. Швајцарска   3      1      1      1      4:5    4

4. Турска   3      0      0      3      1:8    0

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести