С Јавором у недељу за своју душу

Иако је то било извесно и пре утакмице претпоследњег кола плеј-офа фудбалске Суперлиге Србије, тек победом над Вождовцем у Београду (2:0), Војводина је и математички потврдила пласман на треће место.
Dušan Jovančić   Foto: J. Grlić
Фото: Душан Јованчић   Фото: Ј. Грлић

Тиме је решен и онај промил недоумице који је трајао, а Новосађани ће у недељу, када су на програму дуели последње рунде, моћи без оптерећења да играју с Јавором, за своју душу и, надају се, по укусу навијача на стадиону “Карађорђе”.

- Иако је домаћин на крову Тржног центра боље ушао у утакмицу, подигли смо се на време, постигли водећи гол баш када је то требало и практично већ тада решили питање победника - рекао је стрелац водећег поготка за црвено-беле Душан Јованчић. - У наставку смо се определили да играмо на контранападе и свесно препустили иницијтиву екипи Вождовца, али ни тада она није створила неке посебно добре прилике. На крају, голом Трујића пред крај утакмице, потврдили смо победу, али и освајање трећег места на првенственој табели.

Воша је, дакле, остварила наум и поново ће играти у квалификацијама за Лигу Европе.- Искрено, очекивали смо да будемо трећи и драго ми је што смо тај циљ испунили. Нажалост, нисмо успели да и у Купу Србије урадимо исто, али није лоше испало ни овако. Посебно ме радује чињеница да сам био стрелац првог гола у среду, после одличног центаршута Дејана Мелега. Сада нам остаје још утакмица с Ивањичанима, у којој желимо да остваримо још једну победу и тако се на најлепши начин опростимо од наших навијача. Сезона је била дуга и напорна, било је у њој доста добрих утакмица које смо одиграли, а навијачи су стално били уз нас. Управо због тога, желимо да им подаримо тријумф и да задовољни одемо на летњу паузу.

Искрено, очекивали смо да будемо трећи и драго ми је што смо тај циљ испунили.Нажалост, нисмо успели да и у Купу Србије урадимо исто, али није лоше испало ни овако (Душан Јованчић)

Та пауза, међутим, неће дуго потрајати, јер већ у јуну почињу утакмице у европској конкуренцији.- Пауза ће бити веома кратка, али шта да се ради. У кратком року опет ћемо се наћи на окупу и почети с припремама и за Европу и за ново првенство Србије.

Јованчић како каже још не зна где ће наставити каријеру.У овом тренутку још ништа не знам , осим да  имам важећи уговор с Војводином. Уколико се, наравно, појави понуда која би била и по мом, али и по укусу клуба, могло би да се догоди да променим средину. У супротном, наставићу да играм у црвено-белом дресу Новосађана, пуним срцем као и до сада - додао је Душан Јованчић.

        А. Предојевић

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести