С Мирославом Кресовићем, председником ФК Младост ГАТ

На војвођанској и новосадској фудбалској мапи, током две последње године, познатим клубовима придружила се и екипа Младости ГАТ.
Мирослав Кресовић, Младост ГАТ
Фото: Мирослав Кресовић, Младост ГАТ

Клуб који је основан 1972. године, прескочио је два ранга и, после годину дана паузе, највећи град у АП Војводина поново има клуб у трећем рангу такмичења. Пре узлета који се догодио доласком Мирослава Кресовића на место председника клуба, односно уласком генералног спонзора, фирме ГАТ, на челу с Дејаном Слијепчевићем, Младост је таворила у Новосадској лиги. Од тада, повлачени су прави потези, појачан је стручни и играчки кадар, а доста ствари је урађено и на клупској инфраструктури. О великом успеху Младости ГАТ, разговарали смо с „главним кривцем“, председником Мирославом Кресовићем.

- Приликом доласка у клуб, добро смо сагледали ствари на којима би морали да радимо. Заједно с Дејаном Слијепчевићем, познатом по хуманитарном раду, али и фудбалским заљубљеником који је у нама препознао праву средину, направили смо план активности за дужи период, а он је већ у првој показао да је добитни - рекао је Кресовић.

Од новосадског лигаша, младосташи су, зајваљујући квалитетним играма, успели да надвисе Нови Сад и ТСК , чиме су најпре оверили пласман у Војвођанску лигу.

- Створили смо најпре оптималне услове екипи за такмичење. Захваљујући тренеру Немањи Џоџи и његовом самопрегорном раду с квалитетним играчким кадром, успели смо за веома кратак период да направимо екипу која је задовољила наше жеље. Са садашње тачке гледишта, рекло би се да је тај пут био лак, али, да будем искрен, морали смо да улажемо максимум и да стално потврђујемо квалитет. Свака следећа утакмица представљала је степеницу више ка остварењу наших циљева, које смо, на крају, убеђен сам потпуно заслужено и остварили.


Саша Степанов секретар

Управа клуба с Новог насеља, поред потпуног умивања објеката, ових дана повукла је нове потезе који ће допринети његовом још бољем функционисању. На место секретара именован је Саша Степанов, старији брат познатијег интернационалца Милана, који ће бити главни оперативац,

- Ни једног тренутка нисам се двоумио. Поласкан сам позивом Кресовића да будем део лепе приче - био је кратак Саша Степанов.

Доласци и одласци

С нестрпљењем се очекује прва прозивка коју ће тренер Филиповић обавити 20. јуна. Амбициозни председник Кресовић истакао је да ће костур тима остати на окупу и да ће, сходно наступима у вишем рангу, бити надограђен квалитетним појачањима. Помиње се долазак још неколико интернационалаца. С друге стране, истекле су обавезе неколицини играча који ће променити средину, а то су: Роберт Пастор и Немања Грујић (играће у Слоги из Темерина), Немања Ђорђевић, Ђорђе Кнежевић, Раде Пејић, као и неколицина играча кои су ређе улазили у игру.


После великог славља које је уследило, снови тада новог војвођанског лигаша нису престали, већ се с великим оптимизмом гледало ка дебитантској сезони у овом степену такмичења.

- Све заслуге за виши ранг, наравно, припале су тренеру и играчима, који су резултатима вратили уложено од стране управе и генералног спонзора. Знали смо да у новој средини морамо да све структуре подигнемо на нови, виши ниво, и да нам предстоје пуно већа улагања, како у стручни, тако и у играчки кадар. Направили смо престројавања, која су нам, испоставило се, на крају донела нове успехе. Најважније је да смо поправили услове за тренинге, на нашем игралишту засијали су рефлектори, па су играчи могли и при летњим температурама да раде у вечерњим сатима. Уз то, направљена је и монтажна трибина.

Нови тренер Саша Филиповић и његов помоћник Зоран Рњак одлично су се уклопили у лепу фудбалску причу на новосадском Новом насељу.

- Тренер Немања Џоџо постављен је на место директора клуба, уједно и тренера голмана, а за шефа струке промовисали смо Сашу Филиповића и, за помоћника ангажовали Зорана Рњака. Довели смо неколико појачања, надоградили екипу и жеља нам је била да прва сезона у Војвођанској лиги буде искоришћена за уигравање тима и обезбеђивање места у горњем делу табеле. Искрен да будем, нисмо тада размишљали о вишем рангу. Међутим, одличан старт нам је дао додатни мотив и показао нам да равноправно можемо да се носимо са свим ривалима. У прва четири кола остварили смо три победе и ремизирали с Цеметом. Да се нисмо преварили у процени снаге нашег колектива, потврдило се до краја полусезоне, када смо освојили другу позицију и били најпријатније изненађење лиге, при чему нам је за длаку измакла јесења титула. Учинком смо били презадовољни, а праву сатисфакцију за квалитетне игре и резултате, мимо свих очекивања, представљао је повратак публике, која је у великом броју знала да награди лепе потезе и голове наших фудбалера.

Током зимске паузе доведено је неколико квалитетних појачања, направљена је здрава конкуренција на свим позицијама, па је пролеће, до прекида због пандемије, отворено с две победе. Испоставило се да је то. због резултата конкурената и одлуком званичних органа ФСС. било довољно за промоцију екипе Младости ГАТ у новог српсколигаша.

- Захваљујући одличним играма у јесењој полусезони, порасли су нам апетити, а довођењем неколицине искусних и проверених играча, међу њима и интернационалца Чедомир Томчића, показали смо да нас интересује борба за највиши пласман. Потпуно неочекивано, вратио нам се из Кине капитен и најбољи играч Марко Ренић. Имали смо пуно спортске среће, јер је дерби у Шајкашу између Борца и  Подриња завршен нерешеним резултатом, што нас је, након одлуке о ненастављању првенства, промовисао у новог трећелигаша и донело нам историјски успех.

До првог окупљања, а оно ће уследити 20.  јуна, настављају се радови на инфраструктури. Комплетно се адаптирају свлачионице и клупске просторије, којима би, уз феноменални травнати тепих и с умивеним трибинама, позавидели и многи прволигаши.

- Улазак у виши ранг за Мласот ГАТ и управу клуба доносе још веће обавезе. Имамо амбицију да у наредном првенству постанемо стабилни трећелигаш, али и да градимо темеље за будућност и почнемо да размишљамо и о још вишим дометима - истакао је председник Младости ГАТ Мирослав Кресовић.

Михајло Поповић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести