С припрема Воше у Белеку: Отказана провера с Локомотивом

(Од нашег специјалног извештача) БЕЛЕК: После победе (1:0) у контролној утакмици с актуелним освајачем Купа Бугарске, тимом Славије из Софије, у табору фудбалера Војводине били су задовољни издањем црвено-белих.
v
Фото: Mirko Topić u utakmici sa Slavijom iz Sofije/J. Grlić

Тренер Ненад Лалатовић похвално се изразио о учинку својих играча, вољном моменту и залагању, истакавши да су, сви од реда, желели да покажу како је убедљив пораз од Муре био плод слабијег дана, али и умора фудбалера од претходних тешких тренинга. Победника је на крају одлучио гол Богдана Младеновића, којим је „стара дама“ забележила први тријумф у Турској, иако је наступила без већег броја јесенас стандардних првотимаца.

Као што сам и наговештавао, у дуелу са Славијом пружио сам шансу већем, броју играча испод 21 године, рекао је Лалатовић.

Како је додао, сусрет су почели Деветак, Новевски и Бјековић, да је здрав, сигруно би на терену био и Зукић, а у другом полувремену ушао је и опорављени Топић.


Слободно поподне и тестирање

Данас поподне Ненад Лалатовић својим ученицима дао је слободно, како би се мало одморили од напора који су остали за њима.

Међутим, у вечерњим сатима сви чланови новосадске експедиције урадили су брзи тест на корона вирус, а за ПЦР тест, док шаљемо овај извештај, још није било одлучено да ли ће се радити у Белеку или одмах по повратку у Србију.

Лет чартером из Анталије за Београд уследиће у петак, када се слетање на аеродром „Никола Тесла“ очекује око 12 часова.


Поновићу оно што тврдим већ дуже време: тренирао сам раније садашње репрезентативце наше земље Грујића, Радоњића и Луку Јовића и убеђен сам да ће Топић, за највише две године, бити један од најтраженијих младих играча у Европи, поручио је Лалатовић.

Осврнуо се тренер Војводине и појединачно на учинак младића који се све више намећу.

Топић је модеран фудбалер, висок је, добро скаче, има контролу лопте и то су све ствари које га чине играчем чије време тек долази. Слично важи и за Дејана Зукића, који све више скреће пажњу на себе, како у домаћем првенству, тако и играма на овим припремама. Бјековић израста у непрелазног десног бека, за Новевског се отимају и српски, али и млади тим Северне Македоније, Кабић једним потезом може да реши утакмицу, ту је и већ афимисани Деветак, који, сви заједно, чине плејаду јако талентованих играча. Пуно је оних који мисле да на њима треба да зараде новац, али тврдим да их уводим у игру баш на начин на који то треба да се ради – професионално и постепено - и, кад коначно буду „експлодирали“, Воша ће на њима да заради велике паре, казао је Лалатовић.

Данас је у Белеку поново био тмуран, сив и кишовит дан. Једна група играча остала је да вежба у хотелској теретани, док су остали одрадили тренинг опоравка у Спортском центру „Сусеси“. Због натопљености терена, ровитих играча које има (Зукић, Бојић, Вуклиш, Бркић) и недостатка репрезентативаца, руководство новосадске екипе одлучило је да откаже тренинг сусрет с Б тимом Локомотиве из Москве, који је био планиран за сутра.

Анализирали смо временске (не)прилике, стање терена, као и чињеницу да имамо и учестале повреде у тиму и нисмо желели да пред сам крај припрема вучемо неке погрешне потезе, објаснио је Милан Косановић, спортски директор црвено-белих.

Због тога су, како каже, били приморани да откажу сутрашњи сусрет, иако им је због тога жао, пошто су на делу желели да виде младе снаге.


Допутовао Милан Н. Ђукић

У понедељак увече новосадском тиму придружио се председник Скпштине ФК Војводина Милан Н. Ђукић.

Он ће уз екипу бити до краја припрема и својим присуством настојаће да још за степеницу подигне ионако добру атмосферу, али и да се увери у квалитет услова за рад које Новосађани у Белеку имају.


Потрудићемо се да им, по повратку у Србију, организујемо једну пријатељску утакмицу, где ће добити шансу да на терену проведу по 90 минута. Време ради за њих и настојаћемо да чешће играју сусрете, да би, када је сениорска конкуренција у питању, расли из дана у дан. То је нешто што је Војводини недостајало, а актуелизоваћемо и додатни рад у клубу, који ће им омогућавати индивидуални развој, поручио је Косановић.

То значи да ће Новосађани генералну пробу имати у четвртак, када ће им ривал бити Ахмат из Грозног, члан најјаче лиге Русије.

Имаћемо прилику да играмо с одличним ривалом, који има профил тима какви ће нас чекати и у Конференцијском купу. Реч је о квалитетном саставу, који импонује снагом и одличним моторичким способностима и управо то је нешто чему у будућности треба да тежимо. То  значи да нам је жеља да у перспективи играмо атрактиван и фудбал који ће да буде брз у транзицији, а то би требало и да омогући свима нама да се публика, надам се – ускоро, врати на трибине и то у што већем броју, поручио је Косановић.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести