С припремама стартовао и Спартак Ждрепчева крв

Фудбалери Спартака Ждрепчеве крви почели су припреме за наставак шампионата.
Pripreme FK Spartaka Zdrepceve krvi/FK Spartak
Фото: Припреме Спартака/ФК Спартак

На Градском стадиону у Суботици окупио се велики број играча, који су почели с радом, уз жељу и оптимизам да пролећни део буде бољи од јесењег и да се оствари примарни циљ - пласман у плеј-оф. Шеф струке Предраг Роган у кратким цртама изнео је план рада, али и наговестио шта је главни задатак пред наставак првенства.

- Знамо шта нас очекује, а најважније је то морамо да поправимо утисак из јесењег дела - истакао је Роган. - Надам се да ћемо у томе успети и Спартак довести тамо где му је и место. Клуб је у протеклом периоду поставио одговарајуће стандарде испод којих не треба да иде. Први део припрема ћемо одрадити у Суботици, а потом одлазимо у Анталију, где ће се екипа уигравати. Почиње и прелазни рок, а то подразумева чињеницу да је неколицина играча већ стигла на пробу.


Петорица омладинаца

Традиција је да Спартак на почетку сваких припрема промовише и неколико момака из своје омладинске школе. Прилику да уче и доказују се у сениорском тиму добила су овог пута петорица момака, јер су из омладинске екипе раду с првим тимом прикључени Урош Вукичевић, Лука Бијеловић, Видо Марковић и Славко Радовановић, док је Лука Јанчић стигао из кадетског тима Суботичана.


Спартак је за сада напустио једино Бојан Чечарић, који каријеру наставља у Пољској, али је за очекивати да буде још новости током зимског прелазног рока.

- На одласке који су се већ догодили или су у најави, реаговали смо и ангажовали неколико нових играча. То су Драшко Ђорђевић, бивши капитен Бежаније и повратник из Саудијске Арабије, који игра на позицији штопера,  Ђорђе Радовановића, везни играч, такође из Бежаније, од којег очекујемо да надомести одлазак Чечарића. Из Бачке нам је дошао Немања Младеновић, а у наредна два-три дана, док будемо завршавали папирологију, знаће се и остала имена играча који ће потписати уговоре с нашим клубом. Циљ Спартака за ову полусезону је плеј-оф, јер, иако смо лоше стартовали, убеђени смо да ова екипа заслужује много више. То се показало пред крај јесењег дела, а верујемо да ће екипа у наставку бити још боља и да ће остварити зацртане ппланове – нагласио је спортски директор Суботичана Љубиша Дунђерски.

С. Стоиљковић

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести