Шампион рутински у градском дербију: Црвена звезда – Рад 3:1 (2:0)

Фудбалери Црвене звезде рутински су савладали Рад.
Fudbal

Гости су доста агресивно ушли у меч. Изостала је динамичност у игри Црвене звезде, али ипак су момци Владана Милојевића били бољи ривал.У 10. минуту испред Гобељића интервенисао Шипчић и отклонио опасност. Грађевинари су покушавали  контранападима али тек повремено успевали су иоле опасније да пређу на половину противника.

Црвено-бели су своју шансу видели преко бокова и углавном отуда претили. Агилан је био Филип Стојковић, али је у 34. минуту због повреде морао да напусти игру. Нову прилику домаћи су имали нешто касније, али је Срнић искоса шутирао поред гола. А, онда – 1:0 за црвено-беле, стрелац је Боаћи. На центарушт Ебисилија одлично је реаговао и са десет метара главом сместио лопту у мрежу.

А, после два солидна напада гостију – Црвена звезда повећава вођство. Дегенек је центрирао са десне стране, а на другој стативи Гобељић сместио лопту у мрежу.

И, у наставку су црвено-бели доминирали, а пре свих су се истакли Дегенек и Гобељић, за које ,,грађевинари“ нису имали решење. Црвене звезда је постигла трећи гол у 57. минуту преко Боаћија, на асистенцију Срнића.

Домаћа екипа је у наставку играла далеко боље, потпуно сатерала госте на своју половину, све конце игре држала у својим рукама. Ипак, момци Владана Милојевића допустили су ,,грађевинарима“ да се разиграју у финишу, па су они преко Маринковића у 77. минуту смањили резултат.

И. Лазаревић      

БЕОГРАД: Стадион ,,Рајко Митић“, гледалаца: 7.000. Судија: Марковић (Београд). Стрелци: Боаћи у 39. и 57. и  Гобељић у 45. за Црвену звезду, а Маринковић у 77. минуту за Рад. Жути картон:  Крстичић (Црвена звезда).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан 6, Стојковић 7 (Сумаила 6), Дегенек 7, Бабић 6, Гобељић 7,5, Јовичић 6,5 (Чаушић), Крстичић 6, Срнић 7 (Кафу 6), Ебисилио 7, Симић 6,5, Боаћи 8.

РАД: Марковић 6, Вицо 6, Перендија 6,5, Шипчић 6,5, Тричковић 6, Баиновић 6 (Буснић), Петровић 6, Живковић 6 (Трифуновић 6), Маринковић 7, Младеновић 6,5, Михајловић 6,5.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести