"Сан" осудио енглеске навијаче и вређање Србије у Приштини

ЛОНДОН: Британски таблоид "Сан", након што је то урадио познати новинар Сем Стрит, осудио је вређање Србије од енглеских и домаћих навијача у Приштини пре, за време и после утакмице квалификација за ЕУРО.
s
Фото: Youtube Printscreen

Тиражни лист је у интернет издању истакао наслов "Идиоти" објашњавајући да су бесне реакције изазване, поред погрдног скандирања Србији, и нацистичким поздравима Енглеза у једном локалу.

"Са" пише и како су "шокантни снимци у великој мери са супротностима са "љубавним" сценама на стадиону", као и да би могли да значе лицемерје због расистичких испада у Софији на мечу Бугарске и Енглеске, односно великих осуда са Острва.

Исто тако подсетио је и на догађаје из Крушевца на мечу младих репрезентација Србије и Енглеске 2012. године, када је ФС Србије санкционисан са 65.000 фунти због вређања гостију на расној основи.

Осуда "Сана" долази након што је британски новинар Стрит, иначе поштовалац Србије, Бразила и Аргентине, објавио и осудио снимак вређања Србије, уз претпоставку да би Енглеска могла први меч на ЕУРО да игра пред празним трибинама.

"Или се расизам назива само оно што ураде навијачи у источној Европи", упитао је он.

EUR/RSD 117.1262
Најновије вести