Саного: Желим титулу и да наставим да побеђујем Партизан

БЕОГРАД: Нови фудбалер Црвене звезде Секу Саного рекао је данас на промоцији да је на "Маракану" дошао како би освајао трофеје и да му је жеља да победи Партизан у "вечитом дербију".
sanogo i mrkela, fk crvena zvezda
Фото: FK Crvena zvezda

"Срећан сам што сам овде. Надам се да ћемо урадити доста лепих ствари, као и да остваримо победу у дербију што је највећа утакмица у Србији. Имао сам прилике да играм против Партизана, победио сам их када сам играо у Јанг Бојсу и надам се да ће се тако наставити и у Звезди. Мислим да је приоритет, поред освајајња титуле и пласман у Лигу шампиона", рекао је Саного на промоцији у Медија центру на стадиону "Рајко Митић".

Саного ће наредних годину дана у Црвеној звезди играти као позајмљени играч саудијског Ал Итихада, а задужио је дрес са бројем 35, који је у Звезди некада носио Сегундо Кастиљо.

“Велика ми је част да преузмем број тог играча. Надам се да ћу играти на истом нивоу, ако не и боље. За мене је 35 значајан број, јер је заправо пет мој срећан број и надам се да це ми помоћи да урадим лепе ствари. Надам се да ћу оправдати то што сам узео Кастиљов број”, изјавио је Саного.

Спортски директор Митар Мркела изјавио је да је везни фудбалер из Обале Слоноваче профил играча каквог је желео тренер црвено-белих Дејан Станковић.

"Дуго је играо у Швајцарској у клубовима попут Туна, Лозане, а најбоље партије пружио је у Јанг Бојсу у којем је провео пет година. Тамо је у сезони 2018/19 играо и Лигу шампиона. Саного је профил играча какав смо дуго тражили. Очекујем да да од њега добијемо снагу, скок игру на средини терена, агресивност, а посебно мирноћу у игри и добар пас. Надам се да це се брзо адаптирати и спремити, пошто касни са припремама 15 дана у односу на наше играче. Верујем и да ће пружити одличне партије у Црвеној звезди", рекао је Мркела.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести