Саопштење ФК Спартак: Суботичани желе Мажића

Фудбалски клуб Спартак Жрепчева крв је јуче издао саопштење незадовољним суђењем у недељном мечу са Црвеном звездом у Београду, а уједно желе пажњу фудбалске јавности и Судијске комисије да потсете да у недељу играју одлучујући меч са нишким Радничким, који одлучује о пласману у квалификације за Лигу Европе. 
spartak
Фото: ФК Спартак

У саопштењу између осталог стоји:

„Све што смо најављивали пре утакмице се и десило. Све што смо ми рекли, неко је урадио и против нас и против фудбала, а остаје питање за кога и за чији рачун. Остаје и питање због чега се није огласила Судијска комисија након срамног суђења и досуђивања напостојећег пенала и тенденциозног суђења на утакмици са Црвеном звездом. Ми не верујемо у гласине да се судије и играчи кладе, али се питамо за чији рачун суде и тражимо рекацију Судијске комсије. Нас у недељу очекује утакмица које је круна ове сезоне у којој покушавамо да изборимо пласман у европско такмичење. Бојимо се да нам се опет неко други то уради и против нас и против фудбала. Сматрамо да је на Судијској комисији велики терет који се огледа у делегирању судија за ову утакмицу. Мислимо да би овај дерби требао да суди наш најбољи судија Милорад Мажић јер је овој утакмици и самом фудбалу потребан неко ко ће правду делити по правилима, а не по неким другим аршинима.

Екипа која је наш ривал у недељу има највише досуђених казнених удараца у своју корист, чак 16, а док су против њих досуђена само два казнана ударца. Како рече наш бивши тренер Веселиновић „ни Реал их не би победио“. Да ли је то само због добре игре остаје да размислимо?

Заболела нас је вест да нема преноса наше утакмице на Арена  спорт каналу иако је утакмица планирана за директан пренос. Има ли битније и интерсеантније утакмице у плеј офу од ове? Утакмице која директно решава пласман у Европу. Бојимо се да ће се овим медијским мраком од очију јавности покушати сакрити дешавања на утакмици.  Коме то одговара да сви поклоници фудбала Србије не могу да гледају ову утакмицу и дешавања на њој? Спрема ли нам се опет нека  мука?

Ми ћемо ангажовати компанију која је опремљена и оспособљена да сними ову утакмицу са око 15-ак камера како би се покрили сви детаљи ове утакмице и како би имали доказе уколико неко покуша да се бави нечасним радњама.

Нећемо се либити да снимке пошаљемо у УЕФА и ФИФА како би се и ону уверили у дешавања у нашем фудбалу. И на крају, надамо се да ћемо са нашим пријатељима из Ниша одиграти одличну утакмицу у којој ће  победити фудбал и боља екипа, а без утицаја фактора који не припадају овом спорту.“

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести