Сари: Наполи заслужује Скудето, изгубили смо га у хотелу

НАПУЉ: Менаџер Челсија Мурицио Сари изјавио је да његов бивши клуб Наполи заслужује да освоји Скудето и прекине Јувентусову владавину у Италији.
Maurisio Sari/Tanjug
Фото: Tanjug

Саријев Наполи је прошле сезоне освојио чак 91 бод, али ни то није било довољно да буде испред Јувентуса, већ само за рекордан број поена другопласираног у Серији А.

"Надам се да је време за Скудето, дуго га чекају навијачи. Напуљ је фантастичан град, заслужује титулу шампиона. Као навијач Наполија драго ми је што је дошао Анћелоти, освојио је све што се могло освојити", рекао је Сари за локални Ил Матино.

Харизматични стручњак сматра да је Јувентус дошао до шампионског наслова захваљујући великом преокрету над Интером, који су играчи Наполија испратили и легли касно, пре кључног пораза од Фиорентине.

"Можда ће се многи смејати, али свако ко је играо зна да смо Скудето изгубили у хотелској соби", поручио је Сари и изразио жељу да се једног дана поново врати у подно Везува.

Наполи, који на Скудето чека од 1990. године, биће ривал Црвеној звезди у групној фази Лиге шампиона заједно са Ливерпулом и Пари Сен Жерменом.

Управо ће италијански вицешампион први да гостује у Београду 18. септембра на старту елитног такмичења.

EUR/RSD 117.2038
Најновије вести