Савићевић: СРБ има квалитетне фудбалере који могу да реше победника

ДОХА: Ништа није изгубљено, знало се и пре турнира да ће директан дуел са Швајцарском највероватније одлучивати о другом месту у групи, изјавио је Дејан Савићевић за званични сајт Фудбалског савеза Србије.
Dejan Savicevic, Foto Tanjug/J.Pap, arhiva
Фото: Tanjug

Бивши репрезентативац Југославије Дејан Савићевић данас је посетио базу репрезентације Србије у Дохи.

„Пикси ми делује добро и позитивно, није нерасположен и то је веома важно. Свестан је и он ситуације у којој се нашао током утакмице са Камеруном. Имао је друге планове, размишљао о другим изменама. Али то су непредвиђене околности. Надао сам се и веровао да ће овај специфичан термин Светског првенства ићи на руку играчима и да ће њихова форма бити на много вишем нивоу него на крају националних шампионата. Али сам се преварио. Камерун је прошао, на реду је меч одлуке против Швајцарске која је далеко јача у дефанзиви него у офанзиви. Тешко им је пробити бедем, али Србија има велики број квалитетних фудбалера који могу да реше питање победника" изјавио је Савићевић.

Додао је да фудбалери Србије морају да играју за навијаче, који су у Катар дошли из целог света.

"Ништа није изгубљено, знало се и пре турнира да ће директан дуел са Швајцарском највероватније одлучивати о другом месту у групи. Имао бих само једну поруку за играче Србије, нека у петак увече играју за ове људе који су превалили на хиљаде километара и потрошили гомиле новца да би дошли у Катар. Ако ништа друго, бар због њих, треба да извуку последњи атом снаге и да победе Швајцарску“, закључио је Савићевић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести