Савидис се покајао, клубови хоће хитан наставак такмичења

СОЛУН: Контроверзни власник солунског ПАОК-а Иван Савидис јавно се данас извинио што је наоружан ушао на терен на утакмици против АЕК- а и додао да је то урадио како би спречио људске жртве.
Ivan Savidis/Tanjug
Фото: Tanjug

"Желими да се извиним навијачима ПАОК-а, свим грчким навијачима и целокупној фудбалској јавности. Јасно ми је да нисам имао право да на такав начин уђем на терен, али моја емотивна реакција била је проузрокована општим негативним стањем у грчком фудбалу и потпуно неприхватљивим дешавањима из финиша утакмице. Само сам желео да заштитим хиљаде навијача ПАОК-а који су били испровоцирани, желео сам да спречим људске жртве", наводи се у саопштењу које је објављено на клупском сајту.

Руски бизнисмен пореклом из Грузије, кога због његовог богатства локални медији називају "власником пола Солуна" куне се да није желео било какав контакт са противничким играчима и судијама, као и да ником није претио.

"Нажалост, моја породица и ја, заједно са мојим колегама, смо таоци нездравог фудбалског естаблишмента. Борим се и наставићу да се борим, упркос константним нападима, за здравији фудбал и поштено суђење у борби за титулу првака Грчке", поручио је Савидис.

Истовремено, руководство Суперлиге супроставило се одлуци грчке Владе да суспендује шампионат на неодређено време.

"Суспензија не доноси ништа, осим што руши све позитивно што је до сада урађено. Такође, утиче на опстанак клубова који без такмичења не могу да преживе. Зато тражимо наставак такмичења одмах", изјавио је за Ројтерс председник Суперлиге Јоргос Стратос након састанка са министром културе и спорта Јоргосом Василијадисом.

EUR/RSD 117.1544
Најновије вести