Саво Милошевић пред РФС: Опрез и концентрација, Стојковић на голу

БЕОГРАД: Тренер фудбалера Партизан Саво Милошевић рекао је да његов тим мора максимално опрезно и концентрисано да приступи мечу првог кола квалификација за Лигу Европе против летонске екипе РФС.
Savo Milošević/Fonet/A. Barda
Фото: Savo Milošević/Fonet/A. Barda

"Спремно дочекујемо овај меч. Једна екипа која има довољно капацитета да нам направи проблем, ако утакмицу не схватимо озбиљно од првог до последњег минута. Играју добро у летонској лиги, имају доста странаца. Имају искуства и квалитета. Максимални опрез, ако желимо повољан резултат", рекао је Милошевић на видео конференцији у Хумској.

Милошевић је истакао да је екипа РФС најопаснија из прекида, али да је кључно да његов тим меч уведе у свој ритам.

"Кључ је да ми одиграмо оне ствари који морамо, уз поштовање противнику. Да уведемо утакмицу у ритам који нама одговара. Добро је што играмо на нашем терену, наша екипа се овде осећа комотно и треба да искористим ту предност максимално", рекао је Милошевић и додао да је предност за летонски клуб то што ће се играти само једна утакмица.

"Највише страхујем управо од те чињенице. То ствара посебни психолошки притисак, јер нема поправног и то је предност за слабије ривале. Можда то нама буде предност у некој другој фази. У овим утакмицама то није добро по нас и најбитније је како ће играчи издржати психолошки притисак јер ће све стати у тих 90 минута", рекао је Милошевиц.

Шеф стручног штаба црно-белих није желео да прича о саставу за сутрашњи тим, али је открио да ће на голу бити капитен Владимир Стојковић.

Играч Партизана Слободан Урошевић рекао је да им летонски тим није непознаница, а речи хвале имао је за њиховог нападача Дарка Лемајића, са којим је био саиграч у Напретку.

"Упознати смо њиховим квалитетима. На нама је да елимишемо њихове врлине, а да искористимо мане. Увек кад не уђемо од првог минута концентрисани и мотивисани, имамо проблем. Сада мислим да дефинитивно идемо правим путем и да се то неће поновити", рекао је Урошевић.

Меч између фудбаера Партизана и РФС игра се сутра од 21 сат у Хумској.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести