САВО ПАВИЋЕВИЋ, НОВИ ТРЕНЕР ФУДБАЛЕРА КАБЕЛА: Место нам је у Првој лиги

После дуге и успешне каријере фудбалског професионалца, коју је почео у млађим категоријама ФК Његош из родног Ловћенца, данас 43-годишњи Саво Павићевић одлучио је да се посвети тренерском позиву. С активним играњем престао је у суботичком Спартаку и одмах је прихватио ангажман у том клубу, где је занат учио, како сам каже, од сјајних тренера Владимира Гаћиновића и Александра Веселиновића. Нови животни правац га је после тога поставио за сарадника Радослава Батака у нишком Радничком и Војводини, односно Љубише Дунђерског у Спартаку.
Дневник
Фото: Dnevnik.rs

Први самостални ангажман добио је у српсколигашу Радничком из Сомбора, у којем се, због разилажења у ставовима с челним људима клуба, кратко задржао. Одскора је Павићевић постао шеф стручног штаба новосадског Кабела, с којим има лепе планове у будућности.

- Добио сам прилику да радим у добро организованој средини, какав је клуб са Штранда – истакао је за „Дневник“ Саво Павићевић. – Оно што ме је привукло да прихватим позив Кабела су људи који раде у њему, који су жељни да направимо добре резултате. Амбиција у следећој сезони нам је да се вратимо у Прву лигу Србије, што се поклопило с мојим размишљањима. У актуелном првенству Српске лиге, група Војводина, намера нам је да остваримо најбоље могуће резултате, а после тога желимо да селектирамо екипу која ће бити способна да нас врати у друштво, у којем нам је, по свему, и место.

Наш саговорник, иначе бивши репрезентазивац Црне Горе, положио је прошле године за УЕФА Про лиценцу.

- То је процес који је трајао дуго, али сам био решен да га успешно окончам. У томе сам успео, добио сам највише звање у послу тренера и спреман сам за изазове који ме, надам се, тек очекују.

Већ готово две недеље Павићевић води новосадску екипу и за њим су остали дуели са Железничаром из Инђије и Омладинцем.

- Против Инђијаца смо направили већи број индивидуалних грешака, које су нас одвеле у пораз. Истина је и то да је Железничар одличан тим, који је сјајно вођен и из те утакмице смо извукли одређене поуке. Већ у дуелу с Омладинцем момци су схватили шта је то што тражим од њих, неке идеје које имам и креације у игри и види се да све то „пије воду“. Наравно, све је то процес од неких шест месеци, како би ствари дошле на своје. Иако смо веома рано остали с играчем мање, пријатно сам био изненађен како су одиграли наставак сусрета, показали су карактер и много ствари које од њих захтевам. Надам се да ћемо већ у суботу, у Бечеју, да остваримо позитиван резултат – додао је Павићевић.

А. Предојевић


Сарадња с Вошом

Сарадња с Војводином и даље је изузетно добра и већи број младих фудбалера из Омладинске школе „Илија Пантелић“ кали се управо у редовима тима са Штранда.

- Момци су вредни и тренирају јако добро – јасан је Павићевић. – Инсистирам код њих на дисциплини и максималном ангажману на сваком тренингу и примети се да мењају стил игре и однос према обавезама. Већ размишљамо, председник и руководство Кабела, као и ја, о наредној сезони и стварању екипе која би то могла да спроведе у дело.



Захвалност Збиљићу

Желео је Саво да нагласи и следеће:

- Војводина ми је један од најдражих клубова, носио сам њен дрес као играч, а био сам и у стручном штабу Радослава Батака. Имам јако добру сарадњу с водећим људима црвено-белих, а ту превасходно мислим на председника Драгољуба Збиљића. Изашао ми је у сусрет на на најбољи начин и на томе сам му захвалан.


 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести