Сеид Кораћ, штопер Војводине, пред гостовање Јавору: Спортску срећу морамо да заслужимо

Само два ремија остварена на "Карађорђу", односно пораз у Крагујевцу, чине биланс фудбалера Војводине у прва три кола пролећног наставка првенства.
fudbal
Фото: ФК Војводина

Признао је и тренер Божидар Бандовић да није, у погледу резултата, задовољан таквим учинком, а о навијачима црвено-белих да и не говоримо.

Новосађане у суботу очекује нови, у најави бар, веома тежак изазов. Гостују екипи Јавора, тиму који се (не)очекивано нашао у зони најугроженијих екипа у борби за опстанак. 

С друге стране, Војводина је тренутно на осмом месту, последњем које гарантује учешће у плеј-офу. Тај податак довољно и јасно сведочи о императиву с којим ће Бандовићев тим ући у сусрет на увек незгодном гостовању.

Међутим, избора састав из Српске Атине нема, јер му само победа омогућује да настави потеру за тимовима који ће у наредној сезони наступити на евро-сцени.

- Спортску срећу морамо да заслужимо - признао је Сеид Кораћ (22), снажни штопер, који је у дуелу са Спартаком дебитовао у дресу новосадског суперлигаша. - Прилике које смо стварали против Суботичана, барем једну од њих, једноставно морали смо да реализујемо. Сигуран сам да ћемо у Ивањици бити успешнији у нападу и да ће нас гол којем тежимо, овог пута покренути. После тога, убеђен сам, наше победе стизаће у низу.

О самом дуелу у Ивањици, повремени репрезентативац Луксембурга, иначе младић чији су корени у Новом Пазару, нема дилему.

– Чека нас, без икакве сумње, тешка утакмица.  Сви смо тога свесни, као и чињенице да данас сви знају да играју фудбал, али и да се боре. Пресудно ће да буде то да покажемо много већу жељу за победом од ривала. Верујем да ћемо на терену то и да докажемо, упркос ситуацији у којој се наш домаћин налази. Поред ривала, очекује нас и тежак терен, на којем пресудни неће бити техника и индивидуални квалитет, већ то колико су играчи два тима решени да се боре– додао је Кораћ.

Играчи Војводине у петак одлазе у Ивањицу, где ће и преноћити, односно дочекати суботњи окршај, чији почетак је заказан за 14 часова..


За Крстиће 266.000 динара

Војвођански дерби, поред такмичарског, био је и хумантарног карактера. Сав приход од продатих улазнице, наиме, намењен је деветочланој породици Крстић, која је, пре пет година, у пожару остала без куће у Темерину. Новосадски клуб званично је објавио информацију да је у недељу прикупљено 266.000 динара.


А. Предојевић

 
EUR/RSD 117.1527
Најновије вести