Селекција Србије вечерас игра другу утакмицу на америчкој турнеји

Фудбалска репрезентација Србије, састављена од играча Суперлиге, ноћас игра други меч на америчкој турнеји против селекције Панаме.
ФСС/Урошевић и Нишић у дуелу са играчима репрезентације Доминиканске Републике
Фото: ФСС/Урошевић и Нишић у дуелу са играчима репрезентације Доминиканске Републике

Биће то сигурно много озбиљнија  и кудикамо тежа  провера  у односу на ону са  репрезентацијом  Доминиканске Републике, без обзира што домаћин неће бити комплетан, јер ће им недостајати  фудбалери који наступају у европским клубовима. 

Панама је учествовала на Мундијалу у Русији, где је оставила сасвим солидан утисак, упркос поразима од Белгије  (0:3), Енглеске (2:6) и Туниса(1:2).  Пред Панамцима су квалификације за Мондијал, а у првом кругу су у групи са Доминиканском Републиком, Ангвилом и Барбадосом. После мршавог ремија са Доминиканском Републиком (0:0),  селекција Србије је у Санто Домингу одрадила два тренинга и јуче се преселила у Панама сити.

- Успели смо колико-толико да се привикнемо на овдашње услове. Изузетно топло време  и лош терен су  утицали до одиграмо нешто слабије против Доминикане. Надам се да ћемо са Панамом одиграти боље, тим пре што се игра у вечерњем термину. Упркос свему нисам незадовољан, јер је осим играча Војводине осталима  ово био први наступ у овој години. Сви су у припремном периоду и нису спремни да одиграју целу утакмицу - рекао је селектор ове репрезентације Илија Столица.   Столица је најавио  да ће добити прилику и обни који нису играли на првој утакмици .

- Идеја је да сви играчи на овој турнеји добију равномерну минутажу и осете шта значи играти за репрезентацију. Знамо да је Панама много јача од Доминикане, али смо се и ми у међувремену боље адаптирали, а повољна околност је и што немамо повређених играча.  Најбољи наш играч  у сусрету са Доминиканом био је брзоноги нападач Чукаричког Вељко Бирманчевић, који је одиграо  свих 90 минута.

- Било је тешко у Санто Домингу, била нам је то прва овогодиша утакмица. Жеља и борбеност нам нису фалили, међутим, лопта нас још не слуша, у припремном смо периоду. Но, верујем да ћемо против  Панаме одиграти много боље, мада је пред нама веома озбиљан ривал – поручио је Бирманчевић..

Утакмица у Панама ситију почиње у 1 сат по нашем времену, а директан пренос је на РТС-у и на првом програму Арене спорта. 

Г. Ковач

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести