Серија А: Љајић и Коларов "асистенти"

Чак девет утакмица 33. кола италијанске Серија А одиграно је у среду.
bоneventura, torino milan, fonet
Фото: Duel Torina i Milana, foto: FoNet

Најзанимљивије је било у Фиренци где је после великог преокрета Лацио савладао Фиорентину са 4:2 (2:2). Обе екипе су на почетку остале без играча због црвених картона. Прво је због играња руком Спортијело "поцрвенео", да би само седам минута касније Мургија после оштрог старта морао раније на туширање. Играчи Фиорентине повели су головима Веретуа у 16. и 31. минуту (из пенала). Међутим, у финишу првог полувремена гости су изједначили. Прво је Алберто смањио предност у 39. минуту, да би у судијаској надокнади Касерес донео изједначење - 2:2. У наставку меча поново је заблистао Веретоу уписавши још један гол за хет-трик, а иако се чинило да ће он бити јунак меча, то је демантовао Андерсон поготком у 69. минуту. Тачку на меч и победу Лацију донео је Алберто својим другим голом на мечу у 73. минуту. Српски фудбалери Никола Миленковић и Сергеј Милинковић-Савић одиграли су цео меч. 

Рома је пред својим навијачима победила Ђеноу са 2:1. „Вучица“ је повела у 17. минуту преко Ундера. Александар Коларов асистирао је код овог гола. Ипак, Зукановић у 52. постигао аутогол за 2:0, а Лападула је смањио предност за 2:1 и то је био коначан резултат. Александар Коларов одиграо је цео меч за клуб из Рима, док је Дарко Лазовић био на клупи Ђеное. 

Фудбалери Наполија победили су на свом терену Удинезе са 4:2 и на четири бода се примакли Јувентусу, који је одиграо нерешено 1:1 против Кротонеа на гостовању. Удинезе је повео против Наполија у 41. минуту голом Јакуба Јанкта, а четири минута касније изједначио је Лоренцо Инсиње. Ново вођство гостима донео је Сванте Ингелсон у 55. минута, а у 57. је поново изједначен резултат, после гола Раула Албиола. Наполи је повео у 70. минуту голом Аркадијуша Милика, а победу је обезбедио Лоренцо Тонели у 75. минуту. 

Наполи сада има 81 бод, четири мање од првопласираног Јувентуса. „Стара дама“ повела је голом Сандра, да би Сими "маказицима" у 65. донео бод Кротонеу. 

Мечу између Торина и Милана завршен је нерешеним резултатом - 1:1. Повео је Милан у 9. минуту преко Бонавентуре. Тим Ђенара Гатуза имала је вођство до 70. минута, али је Де Силвестри на асистенцију Адема Љајића постигао гол за изједначење.

Фудбалери Аталанте победили су на гостујућем терену Беневенто са 3:0 и тако задржали шансу да се пласирају у квалификације за Лигу Европе. 
Аталанта је повела у 21. минуту голом Рема Фројлера, предност је удвостручио Муса Бароу у 49. минуту, а коначан резултат поставио е Алехандро Гомез у 67. минуту. 

Сампдорија је као домаћин победила Болоњу голом Дувана Сапате у трећем минуту надокнаде времена. Сампдорија је остала у трци за квалификације за Лигу Европе. Сасуоло је као гост победио Верону са 1:0.

Резултати:

Беневенто – Аталанта 0:3

Рома - Ђенова 2:1 (1:0)

Кротоне – Јувентус 1:1 (0:1)

Фиорентина – Лацио 3:4 (2:2)

Наполи – Удинезе 4:2 (1:1)

Сампдорија – Болоња 1:0 (0:0)

СПАЛ – Кјево 0:0

Торино – Милан 1:1 (0:1)

Верона - Сасуоло 0:1 (0:1)

Интер - Каљари 4:0 (1:0)
 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести