Шеснаестина финала Купа Србије: Новосађани лако и убедљиво у наредни круг

Војводина је, што је и могло да се очекује, у утакмицу са Златибором ушла са поставом у којој није било неколицине стандардних фудбалера.
jovan kokir vosa
Фото: Јован Кокир, фото: Ј. Грлић

Ипак, и тим који је наступио био је прејак за Златибор, па је, после рутинске игре, стигао до убедљиве победе и обезбедио пласман у осмину финала Купа Србије.

Повели су гости голом младог Јована Кокира. По десној страни повратни пас пред гол Чупића одиграо је Ђуричин, Николић је одлично пропустио лопту и она је стигла до плавокосог нападача, који ју је прецизним ударцем са 15 метара сместио у мрежу домаћина. У 27. минуту Војводина  је повисила вођство на 2:0. После ударца левог бека Вучића, запажени Петар Бојић петом је лопту проследио ка мрежи, а негде око гол-линије један од играча тима из Чајетине избацио ју је у поље. Судија Грујић био је близу места догађаја и показао да је лопта прешла гол-црту и да је новосадски суперлигаш дуплирао вођство.

У наставку је прволигаш из Чајетине покушао да некако стигне до поготка, имао је пар удараца ка голу новосадске екипе, али они нису били прецизни, још мање опасни по голмана Симића. У 55. минуту узвратили су гости: Бојић је изврсно у казненом  простору пронашао бека Аранђела Стојковића, који је остао сам испред Чупића и топовским ударцем послао лопту под пречку, повећавајући вођство своје екипе на убедљивих 3:0.

После неколико измена у обе екипе, темпо игре мало је опао, а прилику да повећа ионако убедљиву предност Новосађана имао је у 74. минуту Саничанин, чији је ударац Чупић зауставио. Пет минута касније, у скоку с једним противничким играчем у свом казненом простору био је управо Саничанин, а арбитар Грујић после тог дуела показао је на белу тачку за Златибор. Реализатор најстроже казне био је Недељковић, чији ударац је голман Симић закачио, али је лопта ипак затресла мрежу Новосађана. Ни то није био коначни резултат ове утакмице, пошто је у 86. минуту слободни ударац за Вошу извео искусни Никола Дринчић, лопта је на путу ка голу погодила Недељковића, преварила голмана и завршила у мрежи за коначних Златибор – Војводина 1:4.

С. Р.

ЗлатиборВојводина 1:4 (0:2)

ЗЛАТИБОР: Стадион Швајцарија, гледалаца: 500, судија: Данило Грујић (Ниш). Стрелци: Недељковић у 80. за Златибор, а Кокир у 8, Бојић у 27, Стојковић у 55. и Недељковић (аутогол) у 86. минуту за Војводину. Жути картони: Јовановић (Златибор), Саничанин (Војводина).

ЗЛАТИБОР: Чупић 6, Јездимировић 6, Илић 6, Недељковић 6,5, Јовановић 6, Стојановић 6, М. Ђокић 6, Тодоровић 6 (Дивац 6), Стаменић 6,5 (Л. Ђокић 6), Весић 6 (Вукићевић 6), Анђелковић 6,5.

ВОЈВОДИНА: Симић 7, Стојковић 7,5, Веселиновић 7, Саничанин 7 (Ђурић 7), Вучић 7,5, Дринчић 8, Топић 8, Ђуричин 7, Бојић 7,5 (Нешковић 7), Кокир 7,5 (Зукић 7,5), Николић 7.

Резултати

ЧАЈЕТИНА: Златибор - Војводина          1:4

КРУШЕВАЦ: Напредак  - ТСЦ                  1:2 п.п (1:1)

ПРИГРЕВИЦА: Братство - Младост (Л)  1:3

БЕОГРАД: Београд - Рад                         3:2

ИНЂИЈА: Инђија - Динамо                      2:0

БЕОГРАД: Синђелић - Земун                  1:0 п.п. (0:0)

ДОБАНОВЦИ: Будућност - Раднички (П) 1:4

БАЧКА ПАЛАНКА: Бачка - Раднички (Н) 1:0

БЕОГРАД: Чукарички - Жарково 3:1

ШАБАЦ: Мачва - Металац 1:0

СУБОТИЦА: Спартак - Нови Пазар 2:0

Четвртак

КРУШЕВАЦ: Трајал - Радник (15.30)

Одгођено

БЕОГРАД: Трепча - Црвена звезда

КРАГУЈЕВАЦ: Водојажа - Партизан

НОВИ САД: Пролетер - Јавор

БЕОГРАД: Вождовац - Телеоптик

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести