Шеснаестина финала Купа Србије: Братство елиминисано од лучанске Младости, али није разочарало

Пригревчани су елиминисани из Куп такмичења, али нису разочарали око хиљаду својих присталица, добро су парирали суперлигашу из Лучана (1:3).
fudbalska lopta
Фото: Dnevnik.rs

Гости су дошли у вођство у 10. минуту када је Селенић прецизним шутем погодио леви угао гола Чучковића. Прилику да удуплају предност гости су пропустили у 25. минуту када је Танко са око пет метара погодио пречку. У 42. минуту Младост је дошла до предности од 2:0. Танко је шутирао са ивице шеснаестарца, Чучковић одбранио, али лопта је дошла до Одите, који је са око осам метара послао у мрежу. У другом полувремену домаћини су заиграли много агресивније, а у 65. минуту Станковић је пропустио прилику да смањи предност гостију, јер је са око пет метара уместо у празан гол лопту послао у пречку. Бољу игру домаћи су крунисали у 75. минуту, када је Танасић шутирао са око 16 метара и преварио помало несигурног Миловића. Коначних 1:3 поставио је Обровац из ситуације у којој домаћи сматрају да претходио офсајд, но тако нису мислили арбитар, па је Обровац из близине матирао Чучковића.

Утакмица је одиграна у веома лепом амбијенту, гледаоци су видели квалитетну партију, четири гола и очекиван тријумф гостију.Истина, присталице домаћег тима су се надале да би могло да се деси изненађење, међутим Младост је одиграла веома одговорно утакмицу и било је видљиво да јој је важно да оде у наредни круг најмасовнијег такмичења. Екипа из Пригревице је играла допадљиво, није устукнула пред фаворитом, борила се жустро и бројна публика је и поред пораза задовољно напустила стадион.

Ј. Бањац

Братство - Младост 1:3 (0:2)

ПРИГРЕВИЦА: Стадион “Горан Несванулица Клипи”, гледалаца око 1.000, судија: Ивковић (Лајковац). Стрелци: Танасић у 75. за Братство, а Селенић у 10, Одита у 43. и Обровац у 82. минуту за Младост. Жути картони: С. Вуковић, Миличкивић, Швељо (Братство), Танко, Одита, Селенић (Младост).

БРАТСТВО: Чучковић 6, Булатовић 6, Ресановић 6 (Макар 6), Вејиновић 7, Танасић 6,5, С. Вуковић 6,5, Зечевић 6 (Познановић), Миличкивић 6, Н. Вуковић 6,5, Швељо 6, Станковић 6,5 (Ковачевић).

МЛАДОСТ: Миловић 6, Милошевић 6,5, Обровац 7, Синђић 6,5, Бабић 6 (Андрић 6,5), Танко 7 (Бојовић), Одита 6,5, Мићевић 6, Селенић 6,5 (Секулић), Ристић 6,5, Стојановић 6,5.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести