Сигурна победа Звезде против Пролетера

Црвена звезда је наставилиа серију победа, овога пута савладавши екипу новосадског Пролетера. Била је то игра ,,мачке и миша“, у којој је један тим играо, а други ништа није успевао да уради.
fudbal
Фото: pixabay.com

Утакмица је почела иницијативом црвено-белих, који су у 10. минуту имали добру прилику преко Иванића, који је погодио пречку. Пролетер се низашта није питао, био је сабијен на своју половину и повијао се пред нападима Београђана. Црвена звезда је, и поред кратког времена између два меча, деловала свеже, била растрчана и расположена и постављало се само питање када ће да поведе. Лако су изабраници тренера Дејана Станковића налазили пут до шеснаестерца Сланобараца, иако су ови играли изразито дефанзивно. У 16. минуту је Бен из слободног ударца погодио стативу, па су у тим тренуцима ученици Бранка Жигића имали и доста среће. Нешто касније силно је кикснула одбрана Пролетера, Павков се нашао сам испред Жупића, али је шутирао поред гола.

Оно што није успело црвено-белима, јесте Сланобарцима који су сами себи дали гол. Несрећан је био Бразилац Леандро, који је савладао свог чувара мреже. Много су простора Новосађани остављали шампиону и он је то казнио у 32. минуту преко Николића. Гајић је проиграо везисту црвено-белих, којем није било тешко да постигне гол. Пролетер је тек нешто касније први пут припретио, али је његов напад био изблокиран.

Црвено-бели ни у наставку нису пусустајали, па су у 55. минуту повећали вођство на 3:0. После продора Николића по десној страни, лопта је дошла на петерац Пролетера, Леандро је неспретно интервенисао, а Бен рутинерски затресао мрежу. Било је тада све готово и разумљиво је то што су Београђани пустили гас и трудили се да утакмицу што мирније приведу крају. Дуго су комбиновали и „крали“ време, држећи лопту у свом поседу. И када су покушавали нешто, то је углавном чинио Катаи с дистанце. Јасно је да овај играч жели што пре да се врати у форму, а на том плану много ће му значити гол који је постигао у самом финишу за коначних – 4:0.

И. Лазаревић   

Црвена звездаПролетер 4:0 (2:0)

БЕОГРАД: Стадион ,,Рајко Митић“, без гледалаца, судија: Анђелоски (Качарево). Стрелци: Леандро (аутогол) у 22, Николић у 32, Бен у 55. и Катаи у 90. минуту.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан 6, Гајић 7, Милуновић 6,5, Дегенек 6,5, Родић 6,5, Петровић 6,5, Николић 7 (Одада), Бен 7 (Гаврић), Канга 6,5 (Срнић 6), Иванић 6,5 (Катаи 7), Павков 6,5 (Крстовић).

ПРОЛЕТЕР: Жупић 6, Леандро 6, Митровић 6 (Кнежевић 6), Марјановић 6, Б. Милошевић 6, Којић 6 (Јовановић 6), Илић 6, Ковачевић 6, Томовић 6, Живојиновић 6 (Глушчевић), Миросављев 6 (Весић).

Резултати и табела

Резултати 24. кола: Инђија - Партизан 0:6, Војводина - Напредак 1:0.Нови Пазар - Мачва 4:0, ОФК Бачка - Чукарички 1:2, Раднички Ниш - Спартак 0:1, Радник - Јавор 2:0, Металац - ТСЦ 0:0, Златибор - Вождовац 0:0, Рад - Младост 0:1, Црвена звезда - Пролетер 4:0.

Табела: Црвена звезда 65, Партизан 59, Војводина 50, Чукарички 48, Спартак 40, ТСЦ 38, Пролетер 36, Радник 35, Раднички 34, Металац, 33, Младост 31 Вождовац 30, Јавор 28, Нови Пазар 27, Рад 23, Напредак 22, Инђија 22, Златибор 18, Мачва17, Бачка 14.

EUR/RSD 117.1192
Најновије вести